2011. április 19., kedd

Összedobós saláta


Célzottan nem készítettem még felmérést, csak az emlékeimre hagyatkozva állapítottam meg, hogy  hímnemű ismerőseim nagy része (beleértve családom férfi tagjait is)  nem szereti az olajbogyót. Mi lehet ennek az oka? Szerintem nincs rosszabb íze, mint a sörnek.
Egyébként ez egy összedobós recept, ami a maradék olajbogyó köré íródott. Azt dobáltam még mellé, ami éppen volt itthon, és jó sok friss zölddel tuningoltam. Az olajbogyót kipiszkálták a fiúk, de nem baj több jutott nekem. Bezzeg az oldalasért sorbanállás volt.






Elkészítés:

Az olajbogyót és a babot is leszűröm a levétől, egy tálba öntöm. Megszórom citromborssal, óvatosan sózom. Hozzáadom a megmosott, felaprított petrezselyemlevelet és metélőhagymát, meglocsolom az egészet olivaolajjal és óvatosan összekavarom.

8 megjegyzés:

  1. Tetszik, az én párom nagyon szereti az olajbogyót, én nem szerettem, de mellette én is megszerettem.

    VálaszTörlés
  2. Ó, egy férfi, aki szereti az olajbogyót! :) És a sört?

    VálaszTörlés
  3. Annyira szépek a képeid! Büszke lehetsz rájuk! :) Nem mellesleg a recept is remek!

    VálaszTörlés
  4. Nálunk meg mindenki szereti az olajbogyót, csak én nem. Attól még jó a saláta, majd én is kipiszkálom belőle és a férjem boldogan megeszi:-))))

    VálaszTörlés
  5. Imádom a babot, így isteni lehet

    VálaszTörlés
  6. Puszedli,
    de aranyos vagy! Jót tesz az önbizalmamnak a kommented. :)

    Anikó,
    Gratulálok a férjedhez! :))

    Bianka,
    lassan lejárt a bab szezonja, felváltják a könnyedebb tavaszi saláták, de ez hirtelen kisegített köret megoldásként.

    VálaszTörlés
  7. Szeretem az összedobós ételeket :))

    VálaszTörlés