2011. szeptember 13., kedd

Gyorsan almásat

Almás rétes, almás lepény és ehhez hasonló klasszikusak jutnak hirtelen eszembe (egy tompa hétköznapon) ha almával kapcsolatos édességet akarok készíteni.  Viszont volt egy recept készenlétben, egyszerűnek tűnő, éppen egy hétköznapi vacsora mellé gyorsan kivitelezhető.
Itt találtam.

Ismeritek a receptet?

Annyit fűznék hozzá, hogy nagyon el kell találni, milyen hőfokon süljön, mennyire legyen forró az olaj, mert ha nem figyelünk,  könnyen megsülhetnek szép barnára a fánkok. 






Elkészítés:

Kimérem a lisztet, hozzáadom a cukrot, sütőport, összekeverem. Meghámozom az almákat, nagy lyukú reszelőn lereszelem, enyhén kinyomkodom, majd hozzáteszem a liszthez, beleütöm a tojásokat és kézzel összedolgozom. A forró olajba kanállal beleszaggatom a fánkokat, fedő alatt sütöm az egyik oldalukat, majd megfordítom őket és fedő nélkül készre sütöm. Fahéjas porcukorral (vagy vaniliás cukorral) megszórva tálalom.

6 megjegyzés:

  1. nyami ...gyorsan egyet repíts át az éteren.... nyitom az ablakot!!

    VálaszTörlés
  2. ...én a tálkával együtt kérném!!! :))

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm, hogy közzétetted a receptet, igen rövid időn belül családi kedvenc lett, különösen a kamasz banda van oda érte :o)
    Ma este is ezt sütöm!

    VálaszTörlés
  4. Molika,
    örülök, hogy nálatok is bejött! :)

    VálaszTörlés
  5. Deliciosa receta me ha encantado,tienes muy buenas recetas,abrazos grandes,UN PLACER CONOCERTE.

    VálaszTörlés