tag:blogger.com,1999:blog-6320907132431335269.post1900394452897482713..comments2023-03-27T13:33:34.406+02:00Comments on Faluvégi kurta konyha: Céklasaláta 1.Thrinihttp://www.blogger.com/profile/02378201086918047836noreply@blogger.comBlogger5125tag:blogger.com,1999:blog-6320907132431335269.post-44883874618210649132011-03-09T20:41:30.079+01:002011-03-09T20:41:30.079+01:00Tényleg nem. És abszolútli puhára fő.
És a lencsét...Tényleg nem. És abszolútli puhára fő.<br />És a lencsét sem áztatom soha, mégis mindig megfő nekem fél óra alatt az is. Egy dolgot figyeltem meg: nem szabad paradicsomot vagy paradicsomlét tenni rögtön a főzés elejénél hozzá, mert az keményíti és akkor fő nehezen. Asszem ez a citromlére is igaz. A végén szoktam csak ízesíteni ezekkel. Ha így főzöd, nagyon hamar puhára fő.<br />A sárgaborsót sem áztatom soha, legfeljebb úgy, hogy reggel áztatom be, mikor felkelek. Így 2-3 órát tud ázni, és így a sárgaborsó is fél óra alatt teljesen puhára-pépesre fő.<br />Csak a csicserit és a szárazbabot áztatom. Mást semmit.duendehttps://www.blogger.com/profile/08241572628935703642noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6320907132431335269.post-23811079504717390332011-03-09T17:53:58.359+01:002011-03-09T17:53:58.359+01:00Duende,
tényleg nem áztatod? Én mindig szoktam. Ső...Duende,<br />tényleg nem áztatod? Én mindig szoktam. Sőt a lencsét és babot is. A múltkor kipróbáltam a lencsét, hogy nem áztattam be, több, mint egy óráig főztem és mégis maradtak benne keményebb darabok. Úgyhogy maradok a régi bevált módszernél. Egyébként is eldöntöm általában előre, ha ilyesmit főzök. Azért egyszer majd kipróbálom a gerslit is áztatás nélkül. Én így olvastam anno valahol, azóta így készítem.<br /><br />Bianka, <br />a színe is csodás volt, de az íze is.<br /><br />Főz és fecseg,<br />megettem ezt a tányér salátát, uzsonnára pedig ettem egy vajas pírítóst, céklaszeletekkel. :)<br />Ja, és a biztonság kedvéért ma vettem még egy csomag céklamagot, az pedig hosszúkás fajta.Thrinihttps://www.blogger.com/profile/02378201086918047836noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6320907132431335269.post-39002754219847769602011-03-09T17:18:23.762+01:002011-03-09T17:18:23.762+01:00Finom lehet!:)Finom lehet!:)Főz és fecseghttp://fozesfecseg.blogspot.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6320907132431335269.post-61634574643596468102011-03-09T13:56:23.458+01:002011-03-09T13:56:23.458+01:00Nagyon szépséges a színeNagyon szépséges a színeBiankahttps://www.blogger.com/profile/04740852582267201615noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6320907132431335269.post-29409044322360263862011-03-09T12:13:29.120+01:002011-03-09T12:13:29.120+01:00Szuper! :) Imádom a gerslit is, céklát is. (Ha nem...Szuper! :) Imádom a gerslit is, céklát is. (Ha nem áztatod be, akkor is megfő 30 perc alatt, bő vízben. Aztán leszűröd, átmosod és kész. Nem kell beáztatni, én sosem szoktam és hamar megfő így is.)duendehttps://www.blogger.com/profile/08241572628935703642noreply@blogger.com