2011. június 20., hétfő

Levesként végezte






Rendületlenül nőnek a kis gömböcskék, folyamatosan ajándékozom el őket, illetve "gyorsan meg van"  ételeket készítek belőlük. Krémleves nekem jöhet bármiből, ami a botmixer alá kerül, az nem menekül. Nincs túl bonyolítva ez az étel, a kapor és a fokhagyma adja a cukkinihez a pluszt. Ha nagyobb méretű a cukkini ajánlatos kimagozni, a zsengébbek mehetnek maggal együtt a levesbe. Bármilyen sajtot lehet reszelni rá, krutont, nokedlit tehetünk bele betétként, ki mire éhezik meg.





Elkészítés:

A meghámozott, magoktól megszabadított, megmosott cukkinit kockára vágom. A vöröshagymát megpucolom, felaprítom. Olajon megpárolom a cukkinit a hagymával együtt, sózom, borsozom, beleteszem az aprított fokhagymát is. Ha teljesen puha minden hozzávaló, rúdmixerrel pürésítem és felöntöm vízzel. Két púpos evőkanálnyi tejfölt kikavarok 1 evőkanál liszttel, forró levessel hígítom majd visszaöntöm a lábasba és kiforralom a levest. Az aprított kaprot csak a legvégén adom hozzá. Tálaláskor reszelt sajtot szórok bele.

1 megjegyzés: