Krumpli rendszeresen kerül az asztalunkra. Kihívás, hogy mindig új és új formában tálaljam, mert egyébként nagyon unalmas lenne. Ez a mártás nagyon feldobja. Kisméretű krumplikból még gusztább lenne, de én lusta voltam vacakolni a pucolásukkal, inkább néhány nagyot vettem elő és sipp-supp végeztem. Előfőztem a burgonyát, így tuti, hogy puha lesz, és sokkal hamarabb kész van. Nálunk most köret volt.
Hozzávalók:
1 kg krumpli
1 nagy fej lilahagyma
1 tk curry
450 g tejföl
fehérbors
só
15 dkg reszelt sajt
1-2 tk. zsiradék (nálam kacsazsír)
Elkészítés:
A meghámozott, megmosott krumplikat negyedelem és sós vízben előfőzöm. A hagymát lereszelem, belekeverem a tejfölbe, hozzáadom a curryt, sót, fehérborsot. A megfőzött, leszűrt krumplit egy sütőedénybe terítem, meghintem sóval és ráöntöm a tejfölös masszát. Megszórom reszelt sajttal, teszek rá fagyos zsiradékot. (Lehet egy kis vajat is rámorzsolni, de az most nekem nem volt itthon.)
200 fokos sütőben sütöm, míg a sajt megolvad és szép színt kap (kb. 25 perc).
Ötletes, receptet mentettem!
VálaszTörlésÉn is mentettem, mániákusan gyűjtöm a köretes recepteket. :)
VálaszTörlésA kacsazsír nagyon üt benne. :)
Nagyon guszta! Én is viszem, mert szeretem a krumplit minden változatban. Kiadós lehet, akár egy salátával is eltudnám képzelni, de most íziben.:))
VálaszTörlésNagyon finom lehet, gyorsan mentettem is
VálaszTörlésJaj, de szééép! :)
VálaszTörlésFincsi lehet!
Azta, de guszta!
VálaszTörlés