2010. augusztus 10., kedd

Paradicsom dömping


Sok paradicsom termett-terem nálunk. Nem mondom, hogy minden egyes darab első osztályú, nem tett jót a sok eső, a viharos szél nekik, de a mienk. Készítek belőle mindenfélét. Ma nyersen, megtöltve kísérte a főételt. Hidegtálra, előételként is el tudom képzelni. Nagyon finom pirítóssal, bagettel. A túró, snidling párost fel lehet cserélni feta, bazsalikom kombinációra is.

Hozzávalók:
10-12 db közepes méretű, keményebb húsú paradicsom
25 dkg túró
egy kis csokor snidling
2-3 ek tejföl
frissen őrölt bors

Elkészítés:
A túrót összedolgozom a tejföllel, sózom, borsozom, az aprított snidlinget is hozzáadom. A megmosott paradicsomoknak levágom az alját, hogy legyen egy kis talpa, amin megáll. A tetejéből is levágok egy vékony szeletet és kiszedem a belsejét. A túrókrémet kiskanállal beletöltöm. Hidegre teszem, jól lehűtve finom.



5 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta!!! Finom lehetett, holnap megcsinálom vacsorára.:)Nálam is sok pari van, de nagyon lassan érik.

    VálaszTörlés
  2. Én snidlinggel kérem, hozzá a lenti J.O. kenyérkét, ha szabad :))

    VálaszTörlés
  3. Csúcs szuper, nagyon finom lehet

    VálaszTörlés
  4. Nagyon guszták, ki fogom próbálni.
    Persze csak ha végre beérik a 100 kg paradicsomom, ami már 1 hónapja zölden lóg a töveken. Az örökös rossz idő miatt egyszerűen nem bírnak beérni. :((

    VálaszTörlés
  5. Gizike,
    jó étvágyat hozzá! :)

    Trinity,
    jó ízlésed van. :)

    Bianka,
    az volt!! :)

    Szemirámisz,
    nekem érnek folyamatosan, viszont az eső miatt nagyon sok szétrepedt. Salátába megfaragva még az is hasznosítható.

    VálaszTörlés