Sok paradicsom termett-terem nálunk. Nem mondom, hogy minden egyes darab első osztályú, nem tett jót a sok eső, a viharos szél nekik, de a mienk. Készítek belőle mindenfélét. Ma nyersen, megtöltve kísérte a főételt. Hidegtálra, előételként is el tudom képzelni. Nagyon finom pirítóssal, bagettel. A túró, snidling párost fel lehet cserélni feta, bazsalikom kombinációra is.
Hozzávalók:
10-12 db közepes méretű, keményebb húsú paradicsom
25 dkg túró
egy kis csokor snidling
2-3 ek tejföl
só
frissen őrölt bors
Elkészítés:
A túrót összedolgozom a tejföllel, sózom, borsozom, az aprított snidlinget is hozzáadom. A megmosott paradicsomoknak levágom az alját, hogy legyen egy kis talpa, amin megáll. A tetejéből is levágok egy vékony szeletet és kiszedem a belsejét. A túrókrémet kiskanállal beletöltöm. Hidegre teszem, jól lehűtve finom.
Nagyon guszta!!! Finom lehetett, holnap megcsinálom vacsorára.:)Nálam is sok pari van, de nagyon lassan érik.
VálaszTörlésÉn snidlinggel kérem, hozzá a lenti J.O. kenyérkét, ha szabad :))
VálaszTörlésCsúcs szuper, nagyon finom lehet
VálaszTörlésNagyon guszták, ki fogom próbálni.
VálaszTörlésPersze csak ha végre beérik a 100 kg paradicsomom, ami már 1 hónapja zölden lóg a töveken. Az örökös rossz idő miatt egyszerűen nem bírnak beérni. :((
Gizike,
VálaszTörlésjó étvágyat hozzá! :)
Trinity,
jó ízlésed van. :)
Bianka,
az volt!! :)
Szemirámisz,
nekem érnek folyamatosan, viszont az eső miatt nagyon sok szétrepedt. Salátába megfaragva még az is hasznosítható.