Nálunk népszerű a gyümölcs leves, ilyen melegben pedig még sűrűbben főzök (kérésre). Egy lábassal készítek, ha elfogyott, jöhet a következő adag, a következő gyümölcsből. Most az ananász volt a soros. Frisset nem kaptam, ezért konzervből készítettem, ami talán még praktikusabb ehhez a leveshez. Nem kellett bajlódni a hámozással, kockázással. Egy főzött alapot készítettem, amibe belekerült a lecsöpögtetett gyümölcs, de azt már nem főztem. A jégkocka dobja fel igazán, itt találtam az ötletet. Jól behűtve, valamennyit enyhít a szenvedésünkön, amit ez a hőség okoz.
Hozzávalók:
2 doboz ananász konzerv
cukor ízlés szerint (kb. egy-másfél eveőkanál nálam)
2 dl tejföl vagy tejszín
1 ek liszt (vagy keményítő)
csipetnyi gyömbér
csipetnyi fahéj
só
175 g natúr joghurt
néhány citromfű levél
1-2 tk. porcukor
Elkészítés:
A joghurtot összekeverem a porcukorral, hozzáadom a darabolt citromfüvet, majd belekanalazom a jégkockatartóba és beteszem a fagyasztóba. (Ez nálam reggel történt, a levest pedig vacsorára készítettem.)
Az ananászlevet beleöntöm egy lábasba, kipótolom, annyi vízzel, hogy összesen 1 liter folyadékom legyen, majd sót teszek bele, cukrot is és felforralom. A lisztet kikavarom a tejföllel és adok hozzá néhány merőkanálnyi forró levet, alaposan elkeverem, majd behabarom vele a levest. Kiforralom, szórok bele gyömbért, fahéjat. Ha kicsit hűlt, beleteszem az ananász kockákat. Alaposan lehűtöm, tálaláskor teszek bele joghurt jégkockát.
Nagyon fincsi lehetett, szívesen elkanalaztam volna ebben a rekkenő hőségben. A képek csodaszépek, nagyon ügyes vagy.:)
VálaszTörlésHú, de finom lehet, imádjuk mi is a gyümölcsleveseket.
VálaszTörlésMár maga a jégkocka csúcs szuper ötlet. Nagyon finom lehet
VálaszTörlésGizike,
VálaszTörlésvan még, jut belőle. :)
Csibe,
főleg nyáron, aranyat ér egy hideg gyümileves. :)
Bianka,
igen, ez a jégkocka nagyon felkeltette az érdeklődésemet. Vendégeknél is bevetem majd. :)
Viki,
Jól teszed, egészségedre! :)
Ez nagyon fincsi lehetett!
VálaszTörlés