Bőségesen teremnek a paradicsomtövek a kertben, a bazsalikomról is szedhettem végre (magról vetettem, és nehezen akart megindulni). Ennek örömére, ebből a két fő alapanyagból készült a leves.
Nagy előnye, hogy nem kell főzni és hamar elkészül, ha minden hozzávaló előre hűtött, akkor azonnal lehet fogyasztani. Nagyon jól esik nagy forróságban a szervezetnek. Tele van vitaminnal, nagyon könnyű és nem terheli meg a gyomrot.
Nálunk a férjem nincs odáig a paradicsomlevesért, igaz, hogy ez nem a klasszikus leves, de köszöni nem kéri. :)
Hozzávalók, 2 személyre:
6 dl paradicsom ital
20 dkg friss, kemény húsú paradicsom
4 dkg reszelt sajt
1 ág rozmaring
2 kisebb ág kakukkfű
3 szál petrezselyemlevél
3 nagy szál bazsalikom
2 evőkanál oliva olaj
Elkészítés:
A sajtot, zöldfűszereket, olajat összeturmixolom. A paradicsomot megmosom, szárazra törlöm és apró kockákra vágom, a kehely aljára pakolom és ráöntöm a hideg paradicsom italt, amibe keverek egy kávés kanál fűszeres krémet. Tálaláskor még adható hozzá a fűszerszószból, ki mennyire szereti az intenzív ízeket. Sót nem tettem bele, mert a paradicsomlé megfelelő ízesítésű, és a sajt is lehet sós. Kóstolás után mindenki maga döntse el, esetleg utánsózza-e.
Finom lehet ebben a nagy melegben, az biztos!
VálaszTörlésEgyébként az én férjem sem szereti a paradicsomos dolgokat. Sőt, még a piros aranyat sem hajlandó megenni, mert bár az paprikából van, amit szeret,de piros!!! :))
Szemirámisz,
VálaszTörlésaz én férjem szereti a csípős piros aranyat, szokott is venni magának mindig, én pedig motyogok, hogy ne egye!! A nyers paradicsomot is megeszi, de valamiért, a paradicsomszósz és leves nem jön be neki.
Meg sem kóstolta? Ezt a csoda levest?
VálaszTörlésKitűnő ötlet, teljesen elméláztam rajta!
A képeidtől pedig teljesen odáig vagyok...
Nagyon guszta, még nem is hallottam ilyen levesről. Elkérhetném a férjed részét???
VálaszTörlésNálam is szépen terem a paradicsom, csak éjszakánként valaki rájár. Így kénytelen vagyok félig éretten leszedni, ha enni akarunk belőle.:(
Viki,
VálaszTörlésnála a babgulyás, halászlé, gyümölcsleves, ezek állnak első helyen, mint leves...
Elfogadom, de én azért magamnak és Gyermekemnek készítek olyat, ami nekünk bejön. :)
Gizi,
nem mondod komolyan, hogy bejár a kertetekbe valaki és csenegeti a termést??!!! Nem semmi!!!!
Nagyon finom lehet és a kép is csodás
VálaszTörlésHűsítő lehet valóban és telistele vitaminnal! Képrázatosan belejöttél a fotózásba, ámulok én is!! Grat!!
VálaszTörlés