2010. július 18., vasárnap

Paradicsomleves, főzés nélkül


Bőségesen teremnek a paradicsomtövek a kertben, a bazsalikomról is szedhettem végre (magról vetettem, és nehezen akart megindulni).  Ennek örömére, ebből a két fő alapanyagból készült a leves.
Nagy előnye, hogy nem kell főzni és hamar elkészül, ha minden hozzávaló előre hűtött, akkor azonnal lehet fogyasztani. Nagyon jól esik  nagy forróságban a szervezetnek. Tele van vitaminnal,  nagyon könnyű és nem terheli meg a gyomrot.
Nálunk a férjem nincs odáig a paradicsomlevesért, igaz, hogy ez nem a klasszikus leves, de köszöni nem kéri. :) 


 

Hozzávalók, 2 személyre:
6 dl paradicsom ital
20 dkg friss, kemény húsú paradicsom
4 dkg reszelt sajt
1 ág rozmaring
2 kisebb ág kakukkfű
3 szál petrezselyemlevél
3 nagy szál bazsalikom
2 evőkanál oliva olaj

Elkészítés:

A sajtot, zöldfűszereket, olajat összeturmixolom. A paradicsomot megmosom, szárazra törlöm és apró kockákra vágom, a kehely aljára pakolom és ráöntöm a hideg paradicsom italt,  amibe keverek egy kávés kanál fűszeres krémet. Tálaláskor még adható hozzá a fűszerszószból, ki mennyire szereti az intenzív ízeket. Sót nem tettem bele, mert a paradicsomlé megfelelő ízesítésű, és a sajt is lehet sós. Kóstolás után mindenki maga döntse el, esetleg utánsózza-e.

 

7 megjegyzés:

  1. Finom lehet ebben a nagy melegben, az biztos!

    Egyébként az én férjem sem szereti a paradicsomos dolgokat. Sőt, még a piros aranyat sem hajlandó megenni, mert bár az paprikából van, amit szeret,de piros!!! :))

    VálaszTörlés
  2. Szemirámisz,
    az én férjem szereti a csípős piros aranyat, szokott is venni magának mindig, én pedig motyogok, hogy ne egye!! A nyers paradicsomot is megeszi, de valamiért, a paradicsomszósz és leves nem jön be neki.

    VálaszTörlés
  3. Meg sem kóstolta? Ezt a csoda levest?

    Kitűnő ötlet, teljesen elméláztam rajta!

    A képeidtől pedig teljesen odáig vagyok...

    VálaszTörlés
  4. Nagyon guszta, még nem is hallottam ilyen levesről. Elkérhetném a férjed részét???

    Nálam is szépen terem a paradicsom, csak éjszakánként valaki rájár. Így kénytelen vagyok félig éretten leszedni, ha enni akarunk belőle.:(

    VálaszTörlés
  5. Viki,
    nála a babgulyás, halászlé, gyümölcsleves, ezek állnak első helyen, mint leves...
    Elfogadom, de én azért magamnak és Gyermekemnek készítek olyat, ami nekünk bejön. :)

    Gizi,
    nem mondod komolyan, hogy bejár a kertetekbe valaki és csenegeti a termést??!!! Nem semmi!!!!

    VálaszTörlés
  6. Nagyon finom lehet és a kép is csodás

    VálaszTörlés
  7. Hűsítő lehet valóban és telistele vitaminnal! Képrázatosan belejöttél a fotózásba, ámulok én is!! Grat!!

    VálaszTörlés