Hétközben a mi családunkban nincs fontos szerepe a reggelinek, mindenki különböző időben megy amerre lát, azt eszik, amihez kedve van, és ott ahol tud. Felnőtteknél ez főként a munkahelyen történik, gyereknél pedig a suliban. Viszont hétvégén sűrűn elhangzik a fenti kérdés, vagy kapok rá értelmes választ, de inkább nem és akkor nem jutottam előrébb, ismét nekem kell megoldani a hatalmas problémát. A közös villásreggeli nálunk mostanság nehezen összehozható, ugyanis tinédzser a gyerek és nehogymár felkeljen "hajnalban", hogy együtt ülhessünk az asztalhoz. Nem csinálok nagy ügyet belőle, hadd aludjon, ha jól esik, nem sokáig teheti, hipp-hopp felnőtt lesz, tele feladattal, munkával, gonddal, bajjal....
Ez a kence, amit mutatok, nagyon megfelelő, akkor, ha hárman két ütemben reggelizünk. Nem lesz semmi baja, mert a hűtőben várakozik, és mindenki akkor veszi elő és keni a kenyerére, amikor akarja. Kifejezetten jót tesz neki, ha előre elkészül és érnek az ízek. Semmi extra hozzávaló nem kell hozzá, annyit említek meg, hogy juhtúróimádók a teljes adagot készíthetik abból, én tekintettel voltam Gyermekemre, akinek túl karakteres a bryndza íze, úgyhogy lágyítottam tehéntúróval.
A szalonnát csíkokra, majd nagyon apró kockákra vágom, egy serpenyőben kiolvasztom, majd kiszedem a pörcöket. A túrót összekeverem a tejföllel, óvatosan sózom, borsozom, szórok bele pici őrölt köményt. Hozzáadom a lereszelt hagymát és az aprított snidlinget. Jól kikavarom és legvégül átdolgozom a mini pörc darabokkal is. Jól lehűtve fogyasztandó.
Kellemes fütös íze van a szalonnától, kenyérrel, egyéb péksüteménnyel nagyon finom.
Ötlet: Négy alapíz szakácskönyv
Hozzávalók:
12,5 dkg tehéntúró
12,5 dkg juhtúró
10 dkg füstölt, húsos szalonna
1 dl tejföl
kb. 3 evőkanálnyi aprított snidling
1 db diónyi méretű hagyma
só
bors
őrölt kömény
Elkészítés:
A szalonnát csíkokra, majd nagyon apró kockákra vágom, egy serpenyőben kiolvasztom, majd kiszedem a pörcöket. A túrót összekeverem a tejföllel, óvatosan sózom, borsozom, szórok bele pici őrölt köményt. Hozzáadom a lereszelt hagymát és az aprított snidlinget. Jól kikavarom és legvégül átdolgozom a mini pörc darabokkal is. Jól lehűtve fogyasztandó.
Kellemes fütös íze van a szalonnától, kenyérrel, egyéb péksüteménnyel nagyon finom.
Ötlet: Négy alapíz szakácskönyv
Ez valami isteni lehet! Ki kell próbálunk.
VálaszTörlésNagyon jól hangzik, nálunk pillanatok alatt eltűnne! :)
VálaszTörlésSzuper recept!!! Szeretem a kőrözöttet, de így szalonnával még nem is hallottam.
VálaszTörlésCsaládi tűzhely,
VálaszTörlésremélem ízleni fog. :)
Egycsipet,
ha valami finom, akkor az kelendő. :)
Gizike,
köszi. Próbáld ki, ha van kedved hozzá!
Azta, így még nem ettem, nagyon jól hangzik!
VálaszTörlés