2010. július 31., szombat

Mi legyen a reggeli?



Hétközben a mi családunkban nincs fontos szerepe a reggelinek, mindenki különböző időben megy amerre lát, azt eszik, amihez kedve van, és ott ahol tud. Felnőtteknél ez főként a munkahelyen történik, gyereknél pedig a suliban. Viszont hétvégén sűrűn elhangzik a fenti kérdés, vagy kapok rá értelmes választ, de inkább nem és akkor nem jutottam előrébb, ismét nekem kell megoldani a hatalmas problémát. A közös villásreggeli nálunk mostanság nehezen összehozható, ugyanis tinédzser a gyerek és nehogymár felkeljen "hajnalban", hogy együtt ülhessünk az asztalhoz. Nem csinálok nagy ügyet belőle, hadd aludjon, ha jól esik, nem sokáig teheti, hipp-hopp felnőtt lesz, tele feladattal, munkával, gonddal, bajjal....
Ez a kence, amit mutatok, nagyon megfelelő, akkor, ha hárman két ütemben reggelizünk. Nem lesz semmi baja, mert a hűtőben várakozik, és mindenki akkor veszi elő és keni a kenyerére, amikor akarja. Kifejezetten jót tesz neki, ha előre elkészül és érnek az ízek. Semmi extra hozzávaló nem kell hozzá, annyit említek meg, hogy juhtúróimádók a teljes adagot készíthetik abból, én tekintettel voltam Gyermekemre, akinek túl karakteres a bryndza íze, úgyhogy lágyítottam tehéntúróval.


Hozzávalók:

12,5 dkg tehéntúró
12,5 dkg juhtúró
10 dkg füstölt, húsos szalonna
1 dl tejföl
kb. 3 evőkanálnyi aprított snidling
1 db diónyi méretű hagyma
bors
őrölt kömény



Elkészítés:

A szalonnát csíkokra, majd nagyon apró kockákra vágom, egy serpenyőben kiolvasztom, majd kiszedem a pörcöket. A túrót összekeverem a tejföllel, óvatosan sózom, borsozom, szórok bele pici őrölt köményt. Hozzáadom a lereszelt hagymát és az aprított snidlinget. Jól kikavarom és legvégül átdolgozom a mini pörc darabokkal is. Jól lehűtve fogyasztandó.
Kellemes fütös íze van a szalonnától, kenyérrel, egyéb péksüteménnyel nagyon finom.

Ötlet: Négy alapíz szakácskönyv

5 megjegyzés:

  1. Ez valami isteni lehet! Ki kell próbálunk.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jól hangzik, nálunk pillanatok alatt eltűnne! :)

    VálaszTörlés
  3. Szuper recept!!! Szeretem a kőrözöttet, de így szalonnával még nem is hallottam.

    VálaszTörlés
  4. Családi tűzhely,
    remélem ízleni fog. :)

    Egycsipet,
    ha valami finom, akkor az kelendő. :)

    Gizike,
    köszi. Próbáld ki, ha van kedved hozzá!

    VálaszTörlés
  5. Azta, így még nem ettem, nagyon jól hangzik!

    VálaszTörlés