Szerdán kész lett az idei első üveg kovászos uborka. Eldöntöttem, ha beérik elkészítem ezt a levest. Nem tudom, hogy mennyire autentikus, ugyanis több helyen is olvastam, hogy a taratorhoz kígyó uborkát ajánl a recept. Én ezt a verziót a Négy alapíz szakácskönyve: Savanyú részében találtam. A mennyiségeket módosítottam, (3 főre készült a leves), illetve kihagytam belőle az ecetet, mert szerintem az uborkalé és a joghurt savanyúsága maximálisan elég. Lehűtve nagyon finom. Állítólag másnaposság ellen is kiváló. :)
Soha nem ettem még ubilevest...nagyon extra lehet így kovászos ubival! Megkóstolnám.:)
VálaszTörlésAdri,
VálaszTörlésha szereted a kovi ubit és a joghurtot, akkor tuti ízlene a leves is. :)
Én két csészével ettem egymás után belőle, annyira jól esett. Jól be volt hűtve.
Nagyon csábító!! Még én sem ettem uborkalevest, lehet itt az ideje. Nekem már a 3. üveg uborkám készült el, nem győzzük enni.:))(persze nem saját ubiból)
VálaszTörlésMég sosem ettem ilyen levest. Viszont a kovi ubit imádom
VálaszTörlésGizike, Bianka,
VálaszTörlésajánlom kipróbálásra, nagy melegben irtó jól esik az ember lányának. :)
Ma jöttünk haza Bulgáriából,minden nap ettük. Ott nem kovászos uborkából készítik, hanem egyszerű kígyóuborkából, és csak a joghurt savanyú benne. Az uborkát nem reszelik, hanem apró kockákra vágják. Sótlan, de mi valamennyire mindig megsóztuk.Sok kaprot vágnak hozzá, a hőségben jégkockákkal ideális leves.
VálaszTörlés