2011. július 19., kedd

Ökörszem és briósEzer éve nem sütöttem semmit, általában nincs időm rá. Ma viszont úgy alakítottam a napomat, hogy készülhessen valami, ami az  unalmas reggeliket  egy kicsit feldobja. Nem lett nagy mennyiség (8 db), kettőnknek éppen elég. A recept itt olvasható.(Kakaó nem kell bele). Ha mind a nyolc darabot ökörszemnek készítjük, akkor kb. 4 evőkanál sütésálló lekvár szükséges hozzá, az éppen elég a nyolc "lepény" közepébe. A tésztát nyolc egyenlő darabra kell osztani, gombóccá formázni, majd lepényekké lapítani. A közepébe kerül egy lukacskába a lekvár. Ha briós is készül, akkor a gombócot vékony rúddá kell sodorni és csigavonalba feltekerni.
Én brióst is tekertem, szórócukorral díszítettem. A lekvár nálam házi szilvalekvár, már sajnos csak egy üveggel van belőle, és talán az idén nem is főzünk. :(
10 megjegyzés:

 1. Jaj de gusztusos ! Viki

  VálaszTörlés
 2. Tetszik, finom lehet, és a tálalás is stílusos.

  VálaszTörlés
 3. Megvilágosodtam! :))) Két napja motoz az agyamban, hogy mit csináljak a maradék kecskesajtommal és most már tudom: ökörszem lesz belőle! :D Köszi Thrini! :))

  VálaszTörlés
 4. Köszi lányok! :)

  Egycsipet,
  örülök, hogy ihletet adhattam. Látod ez a jó a blogolásban :)
  Remélem megmutatod az ökörszemeket. :)

  VálaszTörlés
 5. Meg van a hétvégi elfoglaltságom! :D

  VálaszTörlés
 6. Milyen szép fotók! :)
  Nagyon szeretem mind a két péksütit, melengetik a lelkem. :)

  VálaszTörlés
 7. Tetszik az oldalad és rögtön "kiszúrtam" az ökörszemet, de jól látom, hogy nem látom a recept leírását? Nekem is ihletem támadt elkészíteni, örülnék ha rámutatnál a receptleírásra. Imádom a kelt tésztát mert ez az, igaz? Szilvalekvárt is főzök minden évben.

  VálaszTörlés
 8. Lívia,
  igen, ez egy kelt tészta.

  A szövegben találsz egy mondatot: "A recept itt található". Az "itt" pirossal van írva, egy linket találsz alatta, ami egy postot nyit meg. Ott leírtam a receptet. Jó sütögetést!

  VálaszTörlés