Szakácskönyv nézegetős tevékenységet folytattam néhány napja. A dahl-nál megálltam és elolvastam. Nem vöröslencsés változatot, hanem sárgaborsós verziót írtak le. Tulajdonképpen minden volt itthon hozzá, miért ne próbáltam volna ki? Aki szereti a kurkumát, a sárgaborsót, annak biztosan bejönne ez a leves. Nekem ízlett, legalább a borsó sem várakozott őszig a kamra polcon. Bizony a száraz hüvelyesek ideje lejárt, néhány hónapig mellőzni kellene őket, jönnek a tavaszi zöldségek.
Hozzávalók:
1,5 dl sárgaborsó
2 krumpli
1/2 tk kurkuma
1/2 tk római kömény
só
1 kisebb zöld erőspaprika
1 paradicsom
petrezselyem levél ízlés szerint
1 dl joghurt
Elkészítés:
A sárgaborsót felteszem főni vízben (jobb ha beáztatom előző este, hamarabb megfő) sóval, kurkumával. A burgonyákat meghámozom, felkockázom és külön edényben megfőzöm, sós vízben. A zöld paprikát felkarikázom, a paradicsomot felszeletelem. Ha teljesen puha a borsó, hozzáadom a paprikát, a krumplit, beleszórom a római köményt, a paradicsomot. Még rottyantok rajta néhányat, lehúzom a tűzről és belekavarom a joghurtot. Megszórom aprított petrezselyem levéllel.
Ötletadó: Receptek a nagyvilágból (némi változtatással)
Ez nagyon finom lehet, még nem ettem
VálaszTörlésEz az étel már nálam is volt, egész másképp készült, de azt olvastam a könyvemben, hogy ahány ház, annyi dahl... Nekem is nagyon bejött, a férjem is csak azért tiltakozott, mert főzeléket ígértem neki.
VálaszTörlésBianka,
VálaszTörléstényleg finom volt, alkalomadtán próbáld ki!
Kata,
voltam nálad, megnéztem a dahl-odat. Valóban rengeteg változata lehet. A lényeg, hogy rántás nélkül készüljön. Nálam a krumpli segített ezen. A fűszereket pedig kedvünk szerint adagolhatjuk.
Jaj, azok a pettyek! Csodaszép!:) Most hajkurászok piros pettyes bögrét...:))))
VálaszTörlésSzepyke,
VálaszTörléspiros pöttyös bögre? Hmm.. mostanában sehol nem látni, de ha találok, üzenek :)