Még mindig húsvéti recept, de nem csak húsvétra...
Volt lefagyasztva egy piskóta lap, örültem, hogy nem használtam eddig el, most nagyon jól jött. Időt és energiát (saját energiámat :D ) takarítottam meg. A krém végtelen egyszerű, ricotta, tejszín, szeder befőtt. Használtam zselatint és habfixálót is, mert nem akartam, hogy mire megjönnek a vendégek szétcsússzon a mű. A citromfű már éledezik a kertben, így tudtam belőle behozni és kicsit színesíteni a tortát.
Hozzávalók:
4 tojásos, 23 cm-es, kerek piskóta lap
50 dkg ricotta
2 dl tejszín
15 dkg porcukor
2 vaniliás cukor
2 g étkezési zselatin
1 zacskó habfix
1,5 dl befőtt lé ( helyettesíthető tejjel)
2/3 üvegnyi szeder befőtt
Elkészítés:
(Mivel fagyasztott piskótát használtam, annyi volt a teendő vele, hogy előző este kivettem a mélyhűtőből és a zacskóban hagytam kiolvadni.)
A ricottát géppel kikavarom a porcukorral és egy zacskó vaniliás cukorral. 1,5 dl szeder levet meglangyosítok és belekeverem a zselatint. Hűtöm, majd hozzáadom a ricottához. A tejszínt egy zacskó vaniliás cukorral és egy csomag habfix-szel keményre verem, ezt is hozzáadom a ricottához. Egy fedeles edényben beteszem a hűtőbe, kb. fél órára dermedni. Miután kiveszem, átkavarom és hozzáadom a befőttet, amiből néhány szemet meghagyok díszíteni.
A piskóta lapot beleteszem egy kapcsos torta formába (mérete 23 cm-es), rákenem a krém több mint felét, elsimítom. A tetejére maradék krémből -fagyis kanállal- gombócokat teszek körbe. Díszitem szederrel és citromfű levelekkel. Hideg helyre teszem fogyasztásig.
Gyönyörűséges! :)
VálaszTörlésGyönyörű és az első kép mesés
VálaszTörlésKöszi lányok! :)
VálaszTörlésHuuu, de jol nez ki! Gyonyoru!
VálaszTörlésKöszi Judith!
VálaszTörlés