Ha zöld salátát készítek, nem kell elővennem túl nagy edényt, ugyanis főként én eszek ilyesmit. A család férfi tagjai sajnos nem rajonganak a roppanós zöldekért. (Bár gyermekem most ebből evett, de kiegészítve fokhagymás csirkemellel.) Én viszont nagyon odáig vagyok a salátákért, főleg, ha saját kertünkben nőtt hozzávalókat használhatok. Jelen esetben a spenót saját termés, igaz, hogy még csak egy marékkal szüretelhettem, de már ennek is örültem. Volt még itthon jégsaláta, és a másik kedvencem a vajretek, amit jobban szeretek piros társánál. Igazi finom puha, nem csíp, hű a nevéhez. Azt kell, hogy mondjam, nagyon jól esett!!!
Hozzávalók:
1 marék friss spenót
néhány levél jégsaláta
kb. 5-8 dekányi feta sajt
másfél db vajretek
olivaolaj
fehérbors
1 gerezd fokhagyma
citromlé
Elkészítés:
A fokhagymát belereszelem az olajba, hozzáfacsarom a citrom levet, szórok bele fehérborsot és összekeverem. A megmosott spenótot összekeverem a darabokra tépkedett jégsalátával, hozzáadom a hámozott, vékonyabb csíkokra vágott, retket. Reszelek rá fetasajtot, megöntözöm a dresszinggel és összekeverem. Sót nem szórok rá a sajt miatt.
Szerintem spenótot még nem is ettem nyersen. De nagyon gusztán néz ki
VálaszTörlésIstenien jól néz ki!! Én is kérhetek egy adagot? Rengeteg spenótom van, ma szedés közben gondoltam rád.:)
VálaszTörlésBianka,
VálaszTörlésspenót főzeléket szoktál enni? Én nem...
Viszont párolva és nyersen jöhet. Próbáld ki, ha gondolod...
Lesz még néhány recept, ahogy nőddögél szedem folyamatosan.
Gizike,
tényleg gondoltál rám? De jó!! Mit készítettél a leszedett spenótból?
Guszta saláta! :) A spenótot még én sem kóstoltam nyersen, pedig így lehet, hogy szeretném. ? :)
VálaszTörlés