Vasárnap készült ez a süti. Egyáltalán nem akartam sütni, de másképp alakult, és sütöttem :). Kaptam ezt a receptet, mivel szeretem a citromos dolgokat, kikerestem a cetlijét. Én másképp készítem az ilyen jellegű tésztákat. A zsiradékot morzsolom a liszttel, illetve pihentetem egy kicsit, mert az kifejezetten jót tesz neki. A rácsozásitt eltér a nálam beválttól. Most viszont a leírás szerint jártam el, az eredmény finom kis süti lett. Az alma-citrom igen jó párosítás. A hab pedig a kedvencem!!! Ismerősöknek is vittem kóstolót.
Hozzávalók:
40 dkg liszt
3 tojás
2 citrom
20 dkg vaj
10 dkg cukor
2 tk sütőpor
4 db nagyobb alma
20 dkg porcukor
Elkészítés:
A vajat megolvasztom, (ne folyjon, csak jó puha legyen), elkeverem a 3 tojás sárgájával. Hozzáadom a sütőporral elkevert lisztet, egy citrom lereszelt héját és levét, a cukrot. Összegyúrom. Kétfelé veszem a tésztát, az egyik részét kinyújtom és zsiradékkal kikent, lisztezett tepsiben teszem. 180 fokon sütöm 10 percig. Közben meghámozom és lereszelem az almát. Kinyomkodom a levétől és az elősütött tésztára simítom. A tojásfehérjét felverem a porcukorral és citromlével kemény habbá, rásimítom az almás tésztára. A másik fél tészta adagot kinyújtom vékonyra és ujjnyi csíkokat vágok belőle, a sütit berácsozom vele, ismét bedugom a sütőbe, további 20-25 percig sütöm. Hűlés után könnyebb szeletelni.
Nagyon szép lett! Már így képről is olyan üde, friss sütinek tűnik.
VálaszTörlésÖtletes és guszta nagyon!!!
VálaszTörlésRemekül néz ki! Gratulálok a blogodhoz!
VálaszTörlésIsteni ízek, fantasztikus képek. Csodálatos :)
VálaszTörlésEz igazán egy óriási kínzás kérem szépen. Mikor fogom én magam utolérni ezekkel a finomságokkal??? Gyönyörü a fotó, csodálatos a tálalás, egyszóval, megkívántam.
VálaszTörlésMoha,
VálaszTörlésKöszönöm, valóban nem tömény, csömör süti.
Tündér,
köszi:)
Melinda,
köszönöm és üdv. itt nálam :)
Bianka,
köszönöm. :)
Viki,
kölcsön kenyér visszajár!!! :) Tegnap este én is nagyokat nyeltem a kiflijeid láttán.
Nagyon guszta, és a kép olyan élethű, hogy rögtön nekiállok eszegetni.:)
VálaszTörlésNagyon guszta, szerintem is!
VálaszTörlés