Családunk egyik tagja lábadozik a betegségből. A pirítós, citromos tea, húsleves egyhangúságát megtörve, de ügyelve arra, hogy ne terheljük meg a gyomrát, készítettem a számára párolt húst. Az egészséges családtagoknak, a semleges ízű hús felturbózásához készült ez a színes borsmártás. Szerintem enyhe fűszerezésű, natúr húsokhoz, vagy grillezett halhoz, sertéshez nagyon passzolhat.
Hozzávalók:
1 kk durvára őrölt színes bors keverék
2 dl tejszín
só
1 ek fehérbor
pici liszt
vaj
Elkészítés:
A kiolvasztott vajon megforrósítom a borsot, megszórom liszttel és felöntöm a tejszínnel és a fehérborral. Sózom. Kiforralom.
Szuper jó!!! Egyszerű és biztosan nagyszerűen illik a főtt húshoz. Köszi az ötletet, már viszem is.
VálaszTörlésGizi! Valóban feldobta a diétás húst. Ha szeretitek a fűszeres dolgokat, nyugodtan próbáld ki.
VálaszTörlésén tulképpen nagyon szeretem a borsmártást. De eedig még sosem csináltam, mert sokkal bonyolultabbnak gondoltam. Köszi a receptért! :)
VálaszTörlésHHmmm!
VálaszTörlésÉn sem csináltam még soha borsmártást,köszi.
Ancsika: elképzelhető, hogy van bonyolultabb változat is (neten utána lehet nézni), az én verzióm hamar meg van. Mennyiségét tekintve elég lett volna kevesebb is, mert pici kell belőle, elég intenzív.
VálaszTörlésBelly: Egyszer megéri kipróbálni. Két esélyes, vagy szeretni fogod, vagy nem. :))
VálaszTörlésGondolom ezt a képet (a nevet levágva belőle) nem te tetted közzé a nosalty-n egy teljesen más recepttel: http://www.nosalty.hu/recept/borsmartas
VálaszTörlésNem én tettem közé. Köszi, hogy szóltál. A recept az más, de az én fotómat biggyesztették mellé. Bűn rossz kép, az illető készíthetett volna egy nívósabbat. :))
VálaszTörlés