Hozzávalók:
1 db szűzpecsenye
l db póréhagyma
kb. 10 dkg füstölt sajt
kaliforniai paprika (piros színű)
színes bors keverék
só
4-5 bazsalikom levél
Elkészítés:
A szűzpecsenyét lehártyázom, majd hosszanti irányban végig vágom, úgy, hogy kitudjam nyitni mint egy könyvet. Húsklopfolóval megütögetem, hogy nagyobb legyen a tölthető felület. A kiterített hús mindkét oldalát megsózom és borsozom, majd 1-2 órát állni hagyom.
A póréhagymából levágok egy 15 dm-es darabot és hosszában négy felé vágom, a paprikából annyi csíkot vágok, kb. félujjnyi vastagságban, amennyit szeretnék hasznosítani a töltelékben. A sajt szintén csíkokban kerül a húsra. A kiterített húsra ráfektetem egy sorba a sajtot, másik sorba a hagymát, harmadik sorba pedig a paprika csíkokat. Feltekerem a húst és megtűzöm. Egy sütőedényt szárazon, lángon, felforrósítok, kézzel vízet cseppentek rá, ha gurulnak a vízcseppek, akkor elég forró az edény, mehet bele a hús. Minden oldalát körbe sütöm, ha elengedi az edény a húst, akkor fordítom a másik oldalára. Ha szép egyenletes színű, akkor vizet vagy ha van húslevet öntök alá, a megmaradt, feldarabolt póréhagymát aprítva alászórom illetve dobok hozzá néhány feldarabolt bazsalikom levelet is. Lefedve párolom készre. Ha kivettem az edényből, néhány percig hagyom állni, majd utána szeletelem.
Ez egy karácsonyhoz igencsak méltó étel...ezzel a technikával benn maradnak az ízek,bizonyára nagyon finom volt. Gratulálok! A tálalás is nagyon szép! Boldog Ünnepeket!
VálaszTörlésNagyon szép lett! Boldog karácsonyt, és amíg tart, kellemes ünnepeket!:)
VálaszTörlésTűzpadka, Szepyke: Köszönöm! Nektek is boldog ünnepeket!
VálaszTörlés