Megint a szokásos szituba keveredtem, mit főzzek a fagyasztóból kivett húsból? Már régen az előkészítés fázisánál kellett volna tartani, de még ötlet semmi. Még csak sózva volt a hús, úgyhogy bármi készülhetett belőle. Szerencsére beugrott, hogy van egy újságom, amiben a sertésszűz elkészítésére vonatkozóan találhatók különböző variációk.
A zöldfűszeres kéregben sütött verzióhoz kedvet kaptam, majdnem minden volt itthon hozzá, kivétel citrom, de azt helyettesítettem -a most éppen kedvenc- citromborssal. Gyermekem megdícsérte: "Anya, finom volt rajta az a cucc." :)
Hozzávalók:
2 db sertésszűz
1 fej lilahagyma
3 ág rozmaring
egy jó marék petrezselyem zöld
3 nagyobb ág kakukkfű
citrombors ízlés szerint
só
oliva olaj
2-3 gerezd fokhagyma
1,5 dl száraz fehér bor
Elkészítés:
A húst megsózom. A fűszereket felaprítom, a hagymát és fokhagymát is, olivaolajjal, citromborssal összekeverem. Ebben a páclében megforgatom a húsokat és egy kiolajozott sütőedénybe teszem, öntök alá bort, lefóliázom és 200 fokos sütőbe dugom. A sütési idő függ attól, hogy ki mennyire átsütve szereti. Nekem kb. 35 perc kellett. A sütőből kivéve, néhány perces pihentetés után szeletelhető.
Eredeti recept: Magyar konyha
Nekem is bejött volna, cuccostól együtt:)
VálaszTörlésHű azt a mindenit :)
VálaszTörlésSzuper lehet! :)
VálaszTörlésNagyon guszta!!!!:)
VálaszTörlésKata,
VálaszTörlésezek szerint szereted a sertésszüzet és a zöldeket is...
Bianka,
:)
Egycsipet, Gizike,
köszi! :)