A történet ott kezdődik, hogy leveles tésztából készítettem kosárkákat. Vikinek megtetszettek és kipróbálta. De kihagyott egy apró mozzanatot, az előkészületeknél, ezért nála más lett a végeredmény. Hamis képviselő fánknak "csúfolta", én sem keresztelem át. Most én copyztam az ő verzióját, és mondhatom elégedett vagyok. A csoki krémet vaniliásra cseréltem, a tejszínhab viszont maradt.
Hozzávalók a fánkokhoz:
1 csomag leveles tészta (500 g)
Elkészítés:
A szobahőmérsékleten kiolvadt tésztát, kinyújtom lisztezett deszkán, kb. 2 mm vékonyra, és egy 10,5 cm átmérőjű pohárral 12 db korongot szaggatok. Fém muffin sütőbe teszem őket. Forró, 200 fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütöm. Ha kihűltek a fánkok levágom a tetejüket, vaníliás krémmel töltöm és tejszín habot fújok rá, visszateszem a kalapjukat.
Hozzávalók a vaníliás krémhez:
2,5 dl tej
4 dkg cukor
1 cs vaniliás cukor
2 dkg liszt
2 tojás sárgája
citromhéj
A habhoz: 2 dl tejszín szükséges és 1 teáskanál porcukor.
Elkészítés:
A tojás sárgáját habosra keverem a cukorral, vaníliás cukorral és a liszttel. A tejet felteszem forrni néhány db citromhéj szelettel. Ha felforrt, kiveszem a citromhéjat, beleöntöm a tojásos masszát és lassú tűzön -folyamatos keverés mellett- besűrítem, néhány perc alatt. Hűtöm, majd töltöm a fánkokat.
Megjegyzés: Nem kell megijedni, nem biztos, hogy egyforma lesz mind a 12 fánk. Kihűlés után éles késsel a tetejüket leszelem és egy kis kanállal teszem bele a krémet. Egyenletesen elosztva éppen elég a 12 db-hoz. A tejszínhab habszifonban készül.
Jaaaaaj de váááááártaaaam !!!! Látom jól eldugtad a villákat. GYÖNYÖRÜEK LETTEK. Óriási élmény újra látni a hamiskákat :))))) Én pedig legközelebb lenyúlom a krémedet :))
VálaszTörlés.....no persze csak akkor, ha hozzájárulsz a krém(másolás)-om-hoz :))))
VálaszTörlésViki,
VálaszTörlésjó, hogy jöttél, akartam üzenni, hogy gyere nézelődni, mert kisültek a fánkok...Gyermekem egyszerre négyet is megevett, úgyhogy sikere volt.
Örülök, ha viszed a krémet. Nagyon egyszerű elkészíteni és finom is. Bármivel lehet variálni az alapot, dióval, csokival, mandulával stb.
Ottis,
köszi :)
Nagyon jóóóóóóóó! Én miért nem láttam Vikinél? Hát, ez szuper, milyen jó, hogy néha nem pont úgy sikerülnek a dolgok, és mégis milyen csodák születnek!:)
VálaszTörlésHamis, vagy nem hamis-szerintem nagyon finom lehet!!
VálaszTörlésAzt tudod-e, hogy rövid idő elteltével annyira jó képeket csinálsz, hogy csak nézek:)) Nagyon tetszenek!!Gratulálok!!!
Szepyke,
VálaszTörlésegyértünk. Néha történnek konyhai balesetek,amelyeket utólag szerencsésnek nyilváníthatunk.:) Viki kalandja a kosárka-fánkkal ilyen volt!!
Trinity,
köszi. A fejlődésem oka, hogy van már egy másik fotómasinánk is. A régi 10 éves haldoklik, és egyébként sem tudott sokat. A mostani kicsit ügyesebb, de még tanulnom kell az alkalmazásokat. Ja és a fény! A nappal készült képek jobbak, de sajnos hétközben csak este főzök és fotózok.
Nagyon jól néznek ki, szinte megkívánja az ember...jó lenne csórni belőle!!!
VálaszTörlésLiza,
VálaszTörlés:)