A pulykamellet, amiből készült az étel, ajándékba kaptuk. Igazi házi takarmányon nevelt pulyka hús volt. Bevetettem a kedvenc színes bors keverékemet és volt még az ősszel, a kertből leszedett, ismeretlen fajtájú erős, csöves paprikából, azt is felhasználtam. Az eredmény: egyszerű, gyors, tüzesen csípős fogás lett.
Hozzávalók:
60 dkg pulykamell
1 kisebb fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
1 kávés kanál színes bors keverék
2 kisebb csípős paprika
só
olaj
Elkészítés:
A húst csíkokra vágom. Beleteszem egy fémtálba, megszórom a színes bors keverékkel, sózom, öntök rá olívaolajat 2-3 kanálnyit. A feldarabolt hagymákat is beleszórm. Az erős paprikát megmosom, hosszában kettévágom. Megkóstolom, ha nagyon brutál kiszedem a magokat. Utána feldarabolom és hozzáadom a húshoz, majd az egészet összekeverem és hagyom állni 2-3 órát. Egy serpenyőbe olajat öntök, ráborítom a húst, nagy lángon készre pirítom. Tálalásnál szórok rá egy kis petrezselyemzöldet.
Sült krumplival ettük.
Egyre jobban szeretem a csípős ízt!:)
VálaszTörlésÉn is szeretem ha valami csípős, de a gyomrom nem mindig.
VálaszTörlés