A ragu leves nálam azt jelenti, hogy bármit beletehetek, amihez kedvem van. Ez az alaprecept és ezt szoktam különféle hozzávalókkal színesíteni. Nagyon finom, ízletes, tartalmas étel.
40 dkg sertés lapocka
2-2 szál sárgarépa, petrezselyem
15-20 dkg zöldborsó
1 fej vöröshagyma
1 ek zsír
1 ek pirospaprika
fél tk. őrölt kömény
bors (ízlés szerint)
só
2-3 gerezd fokhagyma
2 babérlevél
1 púpos ek. liszt
2 ek tejföl
pici ecet vagy citromlé
Elkészítés:
A húst apró kockákra vágom. A zsírt megolvasztom és az apróra vágott vöröshagymát megfonnyasztom rajta, rádobom a húst, együtt pirítom, míg a hús kifehéredik. Akkor megszórom pirospaprikával, néhányat még kavarok rajta és gyorsan felöntöm annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje a húst. Megsózom, beleteszem a borsot, köményt, az összezúzott fokhagymát, babérlevelet és lassú tűzön főzöm. Ha majdnem puha a hús, az apró kockára vágott zöldségek is belekerülnek illetve a zöldborsó. Ilyenkor öntöm fel a megfelelő mennyiségű vízzel, attól függ mennyi levest szeretnék. Ha a zöldségek és a hús is teljesen puha, a tejfölben elkavart lisztettel behabarom. Néhány csepp ecettel vagy citromléval savanyítom.
Megjegyzés: Nagyon finom, ha kerül bele szeletekre vágott friss gomba. De tehetünk hozzá kockára vágott burgonyát is. Zöldbabbal is kiváló.
Nagyon fincsi lehetett a levesed!!! Én is így csinálom.:)
VálaszTörlésGizi,
VálaszTörlésakkor ez a kedvenc ragu levesünk! :)
Finomak is a raguk!! Mi is szeretjük!!!
VálaszTörlésÉn is, én is!:)
VálaszTörlésÉs savanykásan meg pláne!:)