A kép láttán nem tűnik másnak, mint egy hagyományos krumplipüré, hacsak az olivabogyó és a zöld minta nem utal a másságra. De ízében van eltérés. Sült hallal nagyon finom volt. Egy pici módosításon átesett az eredeti recept, ugyanis a hagyma és fokhagyma vajon megfuttatva került bele, így lágyabb lett az ízük. Nekem nyersen túl markáns lett volna mindkét hagyma fajta.
Hozzávalók:
1-1,2 kg burgonya
5 dkg + fél ek. vaj
egy csokor petrezselyem zöld
1 kk reszelt citromhéj
1 kk citromlé
só
1,5 dl natúr joghurt
olajbogyó (zöld vagy fekete)
1 gerezd fokhagyma
1 kisebb vöröshagyma
Elkészítés:
A burgonyát meghámozom, felszeletelem vékonyra és sós vízben megfőzöm. Közben fél ek. vajat megolvasztok, az apróra vágott hagymát és fokhagymát megfonnyasztom benne. Ha puha a krumpli, leszűröm, összetöröm, hozzáadom a vajat, a joghurtot, a fonnyasztott hagymákat, az apróra vágott petrezselyem zöldet. Kóstolás, ha kell utánsózom. Megy bele a citromhéj és citromlé is. Alaposan kikavarom. Tálalásnál olajbogyóval körberakom.
Ötlet: Konyha magazin
Nagyon guszta!!! Remek recept, már viszem is, és ha legközelebb halat készítek kipróbálom.:)
VálaszTörlésÉn ezt annyira szeretem, hogy csak úgy megeszem magában!
VálaszTörlésGizike,
VálaszTörlésremélem ízleni fog, halhoz passzol.
Szepyke,
én is magában ettem meg a maradékot.:)