2010. január 28., csütörtök

Burgonyapüré görögösen




A kép láttán nem tűnik másnak, mint egy hagyományos krumplipüré, hacsak az olivabogyó és a zöld minta nem utal a másságra. De ízében van eltérés. Sült hallal nagyon finom volt. Egy pici módosításon átesett az eredeti recept, ugyanis a hagyma és fokhagyma vajon megfuttatva került bele, így lágyabb lett az ízük. Nekem nyersen túl markáns lett volna mindkét hagyma fajta.




Hozzávalók:
1-1,2 kg burgonya
5 dkg + fél ek. vaj
egy csokor petrezselyem zöld
1 kk reszelt citromhéj
1 kk citromlé
1,5 dl natúr joghurt
olajbogyó (zöld vagy fekete)
1 gerezd fokhagyma
1 kisebb vöröshagyma

Elkészítés:
A burgonyát meghámozom, felszeletelem vékonyra és sós vízben megfőzöm. Közben fél ek. vajat megolvasztok, az apróra vágott hagymát és fokhagymát megfonnyasztom benne.   Ha puha a krumpli, leszűröm, összetöröm, hozzáadom a vajat, a joghurtot, a fonnyasztott hagymákat, az apróra vágott petrezselyem zöldet. Kóstolás, ha kell  utánsózom. Megy bele a citromhéj és citromlé is. Alaposan kikavarom. Tálalásnál olajbogyóval körberakom.
                                                   
                  
Ötlet: Konyha magazin

3 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta!!! Remek recept, már viszem is, és ha legközelebb halat készítek kipróbálom.:)

    VálaszTörlés
  2. Én ezt annyira szeretem, hogy csak úgy megeszem magában!

    VálaszTörlés
  3. Gizike,
    remélem ízleni fog, halhoz passzol.

    Szepyke,
    én is magában ettem meg a maradékot.:)

    VálaszTörlés