Szoktam vásárolni télen fűszernövényeket. Egy cserép bazsalikom várt a sorsára, minden cél nélkül vettem. Úgy tűnt, hogy nem fogok olyasmit készíteni a napokban, amihez szükséges, de hogy ne menjen tönkre, pesto készítésére adtam a fejem. Dolce vita oldalán jártam és nála olvastam, hogy a fenyőmagot dióval helyettesíti. Nekem sem fenyőmag, sem parmezán nem volt itthon, ezért némi módosítással készült az én hamisítványom. :)
Hozzávalók:
bazsalikom levelek (most egy cserepes példányé)
8-10 szem dió
egy marék reszelt füstölt sajt (csak ilyen volt nekem)
1,5 dl olívaolaj
3 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
Botmixerrel összeturmixolom a hozzávalókat és kész. Pirítóssal megkóstoltam, nagyon finom.
Thrini,én mandulával szoktam, azzal is nagyon finom...
VálaszTörlésMás: most látom, már megkaptad, de azért küldöm szeretettel: http://katakonyha.blogspot.com/2010/01/kreativ-blogger-dij.html
Kata, ki fogom próbálni a pesto-t más magvakkal is, köszi a tippet. Köszönöm a díjat is! Aranyos vagy! :)
VálaszTörlés