Zúzát pörköltben, pörköltként vagy húslevesben szoktunk enni. Láttam egy újságban ezt a receptet, gondoltam, elkészítem. Be is jelentettem a családnak, természetesen kinevettek. Még hogy zúzaleves? Ok, akkor ti kaptok zúzapörit, viszont én maradok a levesnél-mondtam. Felkészítettem az összes zúzát pörköltnek és mikor már majdnem megfőttek a zúzák, akkor kivettem annyit belőle, ami nekem elég a leveshez és külön lábasban fejeztem be az ételt.
Hozzávalók :
30 dkg csirke- vagy pulyka zúza
1 póréhagyma
1 sárgarépa
1petrezselyem
1-2 szelet zeller
2 közepes burgonya
2-3 gerezd fokhagyma
só
őrölt bors
pirospaprika
1 babérlevél
zsiradék
Elkészítés:
Zsiradékon a felaprított hagymát megfonnyasztom, megszórom pirospaprikával, beleteszem az felkockázott zúzát, az összeaprított fokhagymát,sózom, borsozom és öntök rá egy kis vizet. Megy bele a babérlevél. Ha már puha a zúza, hozzáadom az apró kockára vágott zöldségeket, és felöntöm annyi vízzel, amennyi levest szeretnék. Készre főzöm.
Ötlet: Vidék íze
Imádom a Faluvégi Kurta konyhákat --- kérlek látogass el hozzám - vár valami - köszönöm: Viki
VálaszTörlésKérlek nézzél be hozzám, van ott neked egy kis meglepi.
VálaszTörlésGyorsan ettem a levesedből, nagyon guszta!!
Nálunk zúzapörkölt szokott készülni, és mindegy, hogy melyik állat zúzájából. Főztem már zöldborsós zúzapörköltet is.
VálaszTörlésViki, Gizi! Voltam nálatok, mégegyszer köszi a díjat!
VálaszTörlésDaisy: A zöldborsós turbósítás nem rossz ötlet. :)