Még mindig a könyvtárból kölcsönzött könyvet bújom, és nagyon jó ötleteket lesek ki belőle. Ez a torta vendégeink részére készült. Nem szoktam szárított élesztővel dolgozni, ehhez a recepthez viszont az szükséges. De nem kell keleszteni, csak belekeverni a tésztába. Többször is átnéztem a könyvet, arra gyanakodtam, hogy sütőporra gondoltak, de nem, mert van benne olyan recept is, amihez viszont sütőport írnak, tehát nem tévedés, tényleg élesztőt muszáj tenni bele. Az alma a tetejére került, egy cukros, mandulás, fahéjas morzsát kapott. Vanilia fagyival tálaltam. Sikere volt!
Hozzávalók:
125 g vaj
150 g cukor
180 g liszt
160 g tejföl
3 g por élesztő
2 tojás
2 tk fahéj
A tetejére:
1 nagy zöld alma
3 ek liszt
3 ek cukor
3 ek darált mandula
1 tk fahéj
Elkészítés:
A vajat habosra keverem cukorral, beleütöm a tojásokat és továbbkavarom géppel. A lisztbe szórom az élesztőport, a fahéjat, hozzáadom a tejfölt, összekeverem a vajas alappal, majd 23 cm-es tortaformába simítom a tésztát. Az almát meghámozom és szeletelem. A cukros, fahéjas, mandulás, lisztes egyvelegben megforgatom a szeleteket, hogy mindenhol érje, majd rápakolom őket a tésztára és a maradék cukros morzsát rászórom, egyenletesen elosztva. 180 fokra előmelegített sütőben sütöm 60 percig.
Hűlés után szeletelem és fagyival tálalom.
Forrás: Donna Hay: Ízvarázs
Annyira guszta! Nagyon szeretem a fahéjas dolgokat!
VálaszTörlésIgazán tetszik! szép is és finom is lehet.
VálaszTörlésNagyon guszta, csak egy csésze tejeskávé hiányzik mellőle:)
VálaszTörlésNagyon jól néz ki, fahéj és alma, szuper!
VálaszTörlésKiskukta,
VálaszTörlésén is szeretem a fahéjat, mégis viszonylag ritkán használom.
Kata,
az volt...:)
Családi tűzhely,
fagyival és anélküli is nagyon ízlett. Érdekes dolog, hogy sütőpor helyett szárított élesztő kell bele, olyan puha volt másnap is tőle a tészta.
Egycsipet,
igen a fahéj és alma igazi klasszikus párosítás.
Mi is nagyon-nagyon szeretjük a fahéjat, csodás lehet
VálaszTörlés