Jó találmány a kuszkusz! Annyira értékelem, hogy gyorsan készíthető belőle akár köret, akár főétel és számos lehetőséget rejt. Ez a verzió picit emlékeztet a rizi-bizire. Remélem ezzel nem riasztottam el senkit. :) Nyilván a zöldborsó miatt gondolom, persze a menta más értelmezést ad az ételnek. Utólag jutott eszembe, amikor már ettük, hogy egy kis zöldhagyma mehetett volna bele.
Hozzávalók:
10 dkg kuszkusz
20 dkg zöldborsó (nekem fagyasztott volt itthon)
1 csokor petrezselyem levél
menta ízlés szerint
citrombors
2 dl víz vagy zöldség alaplé
só
olivaolaj
Elkészítés:
A vizet sóval, citromborssal felforralom. Ráöntöm a kuszkuszra. A zöldborsót oliva olajon megpárolom. Felaprítom a petrezselyem levelet és a mentát. Hozzáadom a kuszkuszhoz a megpuhult borsót és a zöldfűszereket, öntök rá olajat és összekeverem.
Hű, nem is tudom elképzelni milyen lehet. De biztos remek a kép alapján
VálaszTörlésEz a recept nagyon tetszik, meg is csinálom valamelyik nap. Köszönöm!
VálaszTörlésBianka,
VálaszTörlésmeg kellene kóstolnod! :)
Sofia,
örülök, hogy vitted a receptet, jó étvágyat hozzá! :)
Én is nagyon szeretem a kuszkuszt!! Megyek is hozzád:)) A fotóid megint lenyűgöztek-gratulálok!!!
VálaszTörlésTrinity,
VálaszTörlésköszi. :)