Van néhány kipróbálásra váró süti receptem. Ezt, -amit mutatok- két, várólistás recept egyszerűsítéséből és fuzionálásából hoztam létre. Ugyanis, mind a két recept időigényes (hosszú sütési időt igényel a tészta, hűlni kell a krémnek stb.), és én nem akartam macerát, inkább leegyszerűsítettem a dolgokat. Szerintem egy finom édesség lett az eredmény. Annyit tanácsolnék, ha valaki kedvet kapna hozzá, hogy még aznap fogyasztandó, nem jó sokáig állni hagyni, mert a krém a piskótát eláztathatja. Tehát ez nem az a fajta süti, amit előre elkészítünk a holnapi vendégeknek. Szerintem...
Hozzávalók a tésztához:
6 tojás
3 ek finomliszt
3 ek rétesliszt
6 csapott ek cukor
fél csomag sütőpor (15 g-os fele)
Krémhez:
50 dkg túró
2 dl tejszín
1 csomag habfix
3 ek cukor
1 doboz kockázott ananász konzerv (kb. 250 g)
Grillázshoz:
2-3 dkg vaj
10 dkg cukor
10 dkg durvára vágott dió
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztom, külön a fehérjét, külön a sárgáját. A sárgáját kikavarom habosra cukorral. Összekeverem a lisztet és a sütőport. A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verem. Majd a sárgákhoz szitálom a lisztet, elkeverem és hozzáadom a fehérjéket. Sütőpapíros tepsiben sütöm (22X27 cm), 180 fokon, kb. 10-15 percig. Rácson hűtöm, majd visszateszem a tepsibe és rásimítom a krém felét.
Ami így készül: a túrót kikavarom cukorral, hozzáadom óvatosan a fixálóval keményre vert tejszínt. Kettéosztom a krémet, rákenem a felét a tésztára, kirakom ananász darabokkal (hagyok néhány darabot díszíteni), majd megszórom grillázzsal. Rásimítom a többi túrót, díszítem ananásszal és grillázzsal.
A grillázs, így készül: Egy edényben, kis lángon megolvasztom a vajat, beleszórom a cukrot és halvány színűre karamellizálom, hozzászórom a durvára aprított diót, összekavarom, néhány pillanatig pirítom. Olajozott fémtálcára kenem, majd hűlés után, egy nyújtófával összetöröm.
Fogyasztásig hűtőben tárolom.
Tipp: Túró helyettesíthető vanilia krémmel .
Még nem próbáltam az ananászt sütiben, de gyümölcsként nagyon is szeretem. Tetszik a fúziód, főleg, hogy viszonylag gyorsan és egyszerűen elkészíthető, nincs várakozás, sülés után jöhet egyből az élvezet.:)
VálaszTörlésThrini, a hozzávalókból itélve ez egy isteni finom süti lehet!
VálaszTörlésA képeid pedig nagyon szépek, gratulálok!!!
Nyammi nagyon finom lehet. Mennyei
VálaszTörlésRemek süti lehet, szívesen megkóstolnám! :)
VálaszTörlésHát ez nagyon finom biztos!
VálaszTörlésNagyon guszták és szépek a képek! A grillázs remek kiegészítője lehet ennek a túrós-ananászos finomságnak!
VálaszTörlésMs Poppy,
VálaszTörlésén sem gyakran használok ananászt. Az eredeti süti tésztájában is van a gyümölcsből és 45 percig kell sütni. Egyszer biztosan megsütöm azt is, de most ennyi időm volt. :)
Szemirámisz,
köszi. :)
Bianka,
mennyei volt...
Egycsipet, Ottis,
ha van kedvetek próbáljátok ki, tényleg hamar elkészül. A túró helyett az egyik alaprecept vaniliás pudingot használ 2 csomagot, és vajjal lazítja.
Melinda,
a grillázs nem egy különleges dolog, de mégis nagyot dob rajta.
Gratulálok!!! Remek sütit alkottál a két receptből és így olvasva isteni finom lehet. Recept megvéve, köszönöm!!:)
VálaszTörlésNálunk ez nem lenne gond, hogy aznap meg kell enni! Valóban remek!!
VálaszTörlés