2010. május 19., szerda

Még, még..... kapor




Úgy vagyok a kaporral, mint sokan a medvehagymával, rebarbarával,  eperrel.:)  Egymás után kapros ételeket készítek. Nem unom, mert nagyon szeretem, mint fűszernövényt. Egy hagyományos galuskát terveztem készíteni, de aztán belebotlottam ebbe a receptbe, úgy gondoltam megér egy próbát. Nekem újdonság volt liszt helyett a zsemlemorzsa használata nokedli esetében. Tehát ilyet most ettem először, de nem utoljára. Egyébként egyszemélyes adagnak készítettem, de bőven elég két embernek is, főleg ha valaki köretként fogyasztja. Én főételként ettem.


Hozzávalók:
30 dkg túró
10 dkg zsemlemorzsa
2 tojás
kb. egy ek aprított kapor + díszítés
fél dl tejföl+ szervírozáshoz
pici vaj

Elkészítés:
A túrót összetöröm villával. Hozzáadom a sót, zsemlemorzsát, a villával felvert tojásokat, a tejfölt és az aprított kaprot. Összedolgozom és hűtőben pihentetem kb. 1 órát. Vizet teszek fel sóval forrni, nagyobb méretű galuskákat szaggatok bele és készre főzöm. Ha feljön a víz tetejére, még néhány percig hagyom a vízben, majd szűrőkanállal kiveszem, óvatosan leöblítem és olvasztott vajon átforgatom. Tálaláskor tejfölt és aprított kaprot teszek rá.



Forrás: Köretek, saláták, mártások könyve

4 megjegyzés:

  1. Azt a mindenit milyen jó kaja :)

    VálaszTörlés
  2. Bianka,
    szereted az ilyen ételeket?
    Köretnek, szósszal leöntve, valami szaftos hússal szintén remek lenne...

    Egycsipet,
    akárcsak a tojásos nokedli. :)

    VálaszTörlés
  3. Ez isteni finom lehet, nagyon guszta!!!!
    imádom a kaprot, így viszem a receptet és kipróbálom én is.Köszi.:)

    VálaszTörlés