2012. május 5., szombat

Zöldfűszeres, csirkemájas makaróni

Újra itt vagyok.....
Egyébként elég uncsi volt már az utolsó bejegyzés tortáját nézegetni, nem? :)

Nem ismerem az új blogger formátumot, remélem boldogulok vele.....
Nagyon szépek a fűszernövények a kertben, ehhez az ételhez is használtam belőlük. Egyébként télen is esszük ezt a fogást, nyilván akkor szárított fűszereket használok. Házi metélt tésztával sokkal átütőbb, de most nem gyúrtam tésztát, hanem makarónit használtam.


Hozzávalók:

50 dkg csirkemáj
2 nagy ág rozmaring
10-12 db nagyobb zsályalevél
bazsalikom (nekem csak szárított volt)
3-4 szál zöldhagyma
másfél-két dl paradicsomlé vagy 2-3 ek. ketchup
zsiradék
25-30 dkg makaróni
15-20 dkg reszelhető sajt (kinek mi tetszik, mit bír a pénztárcája)





























Elkészítés:


A megtisztított csirkemájat nagyon apró darabokra vágom, vagy elkaparom. A megmosott zöldhagymát feldarabolom, a szárát is használom. Zsiradékra dobom a májat és a hagymát is, párolom víz hozzáadásával. Később sózom, majd az aprított zsályát is hozzászórom, a rozmaringot és a bazsalikomot is. Hozzáöntöm a paradicsomlevet, illetve még adok hozzá vizet, jó szaftos legyen a végére, mert a tésztával összekeverve, nem szabad, hogy száraz legyen.
Közben teszek fel egy lábasba vizet forrni, és megfőzöm benne a makarónit, só hozzáadásával.
A kifőtt tésztát leszűröm, összekeverem a májas raguval, egy kerámia edénybe öntöm, reszelt sajttal megszórom és 200 fokra előmelegített sütőbe tolom. Addig sütöm, míg a sajt szép színt kap. Kb. 15-20 perc.


Jó étvágyat!

3 megjegyzés:

  1. hurrá, hurrá!és Köszi! üdv újra itt!!! Menj a virágokhoz de azért még egyszer kétszer ide is látogass el. Hiányoztál, de tényleg!!! :)))
    ja az új formátum nekem sem jön be. Se itt, se az otp terminálján, de hát változás az egész élet. Ez van! örülök nagyon!!! :)))

    VálaszTörlés
  2. Csatlakozom az előttem szólóhoz:))
    Örülök,hogy megcsókolt a herceg és felébredtél Csipkerózsika álmodból.Mert nekem is hiányoztál.

    Amúgy nekem sem tetszik ez az állandó változás,változtatás.

    VálaszTörlés
  3. Thrini én is örülök, hogy újra itt is vagy, jó kis recepttel indítottál újra, ezentúl figyuzni foglak megint.
    Jó kertészkedést is:-))))))

    VálaszTörlés