2010. május 14., péntek

Mentás, zöldborsós taboule





Jó találmány a kuszkusz! Annyira értékelem, hogy gyorsan készíthető belőle akár köret, akár főétel és számos   lehetőséget rejt.  Ez a verzió picit emlékeztet a rizi-bizire. Remélem ezzel nem riasztottam el senkit. :)  Nyilván a zöldborsó miatt gondolom, persze a menta   más értelmezést ad az ételnek. Utólag jutott eszembe, amikor már ettük, hogy egy kis zöldhagyma mehetett volna bele.



                          




Hozzávalók:
10 dkg kuszkusz
20 dkg zöldborsó (nekem fagyasztott volt itthon)
1 csokor petrezselyem levél
menta ízlés szerint
citrombors
2 dl víz vagy zöldség alaplé
olivaolaj





Elkészítés:



A vizet sóval, citromborssal felforralom. Ráöntöm a kuszkuszra. A zöldborsót oliva olajon megpárolom. Felaprítom a petrezselyem levelet és a mentát. Hozzáadom a kuszkuszhoz a megpuhult borsót és a zöldfűszereket, öntök rá olajat és összekeverem.


5 megjegyzés:

  1. Hű, nem is tudom elképzelni milyen lehet. De biztos remek a kép alapján

    VálaszTörlés
  2. Ez a recept nagyon tetszik, meg is csinálom valamelyik nap. Köszönöm!

    VálaszTörlés
  3. Bianka,
    meg kellene kóstolnod! :)

    Sofia,
    örülök, hogy vitted a receptet, jó étvágyat hozzá! :)

    VálaszTörlés
  4. Én is nagyon szeretem a kuszkuszt!! Megyek is hozzád:)) A fotóid megint lenyűgöztek-gratulálok!!!

    VálaszTörlés