2011. május 3., kedd

Salátát salátával



Ma kétszer is ettem salátát, az egyik adag kóstoló volt, nem én készítettem. A vacsorához tálalt viszont saját gyártmány. A jégsaláta is szépen növöget a kertben, még messze van a kifejlett állapottól, de bőven tudok róla szedni. Kevertem tépősalival, reszeltem hozzá répát, kockáztam bele füstölt sajtot és nem hagytam pőrén, csak olivaolajban, hanem kevertem ki hozzá egy kis görög joghurtot, abban megfürdettem a leveleket. Fűszeres sertéslapockával ettük.



Elkészítés:

A leszedett salátaleveleket alaposan megmosom egy konyhai szűrőben, lecsöpögtetem. Mivel nincs salátacentrifugám, papírtörlőre rakosgatom őket, hogy a lehető legtöbb víztől szabaduljak meg. Majd  késsel csíkokra vágom szárogatás után a tépősalátát és a jégsalátát is. A meghámozott, megmosott  répát kislyukú reszelőn  lereszelem, hozzáadom a salátalevelekhez. A sajtot apró kis kockákra vágom, szintén hozzáadom a salihoz. A joghurtot sóval, borssal kikeverem. A salátára löttyintek olivaolajat, majd ráborítom a joghurtot és átkavarom a levelekkel. Azonnal fogyasztható.

6 megjegyzés:

  1. Mindig nagyon guszta salikat készítesz!

    VálaszTörlés
  2. Húúúú, de fincsi kis salátát dobtál össze!! Én husi nélkül is bevállalnám.:)

    VálaszTörlés
  3. Thrini, elnéztem a blogod, olyan klassz a fejléced, egyszerű, modern és visszafogott, szóval elegáns.
    És csodaszépek a fényképeid, így hogy nincs keretük, pont olyanok mint Duendé-é:-)))))

    VálaszTörlés
  4. Szemi,
    folyamatosan szedem a zöldeket a kertben. Az előbb néztem, hogy a spenótot is lehet lassan szüretelni.
    A saláták pedig irtó életerősek és burjánzanak, nem győzöm megenni.

    Gizike,
    hússal, hús nélkül, nekem bárhogy jöhet. :)

    Duende,
    :)

    Bianka,
    lesz még.

    Anikó,
    köszi, aranyos vagy! :)
    A keret nélküli képek azért jók, mert csak az étel önmagában érvényesül, nem vonja el a dekoráció a figyelmet. Illetve, ha lusta vagyok szétpakolni, akkor is ilyen fehéralapon fotózott képek születnek. Nekem tetszenek.

    VálaszTörlés