2011. június 23., csütörtök

Nálam indul a céklaszezon






Már akkora a cékla a kertben, hogy lehet eszegetni. Felszedni még nem szabad, téli tárolásra nem alkalmas, de szerintem most a legfinomabb. Kellően roppanós, nem fás, majd kicsattan minden darab az  egészségtől.
Kuszkusz már régen készült nálunk. Mivel folyamatosan időhiányban szenvedek, s a főzést hanyagolom egyéb teendők miatt a legjobban, ezért hálás vagyok a kuszkuszt forgalmazóknak.  Még frissen felszedett zsenge lilahagyma került a salátába és egy adagnyi petrezselyemlevél, ami már akkor meghozza az étvágyamat, mikor darabolom.
Érdemes kipróbálni, igazán könnyű, ízletes saláta, de köretként is tökéletes.






Elkészítés:

A meghámozott, megmosott céklát apró kockákra vágom és olivaolajon párolom, félkész állapotában hozzáadom a félszeletekre vágott lilahagymát, sózom, szórok rá őrölt köményt, borsot.  Közben kimérem a kuszkuszt, másfélszeres mennyiségű forró vízzel leöntöm a darát, letakarom egy tányérral az edényt és hagyom pihenni (kb. 10-15 percig). A megpárolódott céklát hozzáöntöm a kuszkuszhoz, átkeverem, megszórom petrezselyemzölddel és fogyasztható.

3 megjegyzés: