2011. július 15., péntek

Alkalom szüli a szakácsot

Nem szándékoztam ilyesmit főzni, de a férjem kapott két ölnyi petrezselyemgyökeret. Fagyasztóba lepucolni mindet  vétek, ezért gyorsan összedobtam a legkézenfekvőbb ételt, egy krémlevest. A petrezselyemnek jellegzetes íze van. Nekem nics vele bajom, de a fiúkra való tekintettel szelídítettem kissé krumplival, így a sűrítés is meg volt oldva.
Langyosra hűtve, frissen reszelt szerecsendióval megszórva, aprított zölddel díszítve tökéletes étel.



























Elkészítés:
A meghámozott gyökeret, krumplit megmosom és karikára vágom. Egy lábasban kevés vízzel felteszem főni. Sót  és aprított fokhagymát adok hozzá és puhára főzöm. Rúdmixerrel pürésítem, majd felöntöm megfelelő mennyiségű vízzel, habverővel simára kavarom. Két evőkanál tejfölt kikutyulok néhány merőkanál levessel, majd visszaöntve a levesbe, még néhány percig forralom. Tálaláskor frissen reszelek rá szerecsendiót és szórok rá aprított zöldet.
Ha van otthon petrezselyem pesto, kerülhet a tetejére az is. 

7 megjegyzés:

  1. Én ezt az ételt annyira nem kedvelem, de a fotóid mellett nem tudtam elmenni szó nélkül. :)
    Csodásak.

    VálaszTörlés
  2. Raindrop,
    nagyon hasonló íze van a zeller krémleveshez, főleg, hogy semlegesítettem picit a krumplival a karakterességén. Nálunk elfogyott az utolsó cseppig.

    Thrini

    Ui: nem tudok bejelentkezni a saját fiókomba, hogy saját néven tudjak megjegyzést írni magamnál. Őrület!!!! Névtelenként kezel...

    VálaszTörlés
  3. nagyon szép fotók, érdekes a recept is. itt Olaszhonban annyi fajta-féle zöldség van, de fehérrépa egyáltalán nincsen, most nagyon meg is kívántam, mindig az kell, ami nincs:)

    VálaszTörlés
  4. A fotók nagyon jók, engem a petrezselyem is magával ragad. Egyszóval nagyon klassz.

    Nem biztos, hogy vigasztaló, de én legalább 2 hónapig szórakoztam igy a bloggal, hogy nem engedett be. IE-vel most sem. Kénytelen voltam az általam nem szeretett firefoxot elővenni a blog használatához. Igy beenged és még kommentelni is tudok, am korábban szintén nem ment.

    VálaszTörlés
  5. Viki,
    én is exp.-t használok, de nem gondoltam volna, hogy ez az oka. Próbálkozom mással, hátha nekem is beválik. Köszi.

    Thrini

    VálaszTörlés
  6. Google chrome-mal működök. Kicsit furán néz ki a blog, de ő legalább enged néhány, eddig IE által letiltott funkciót használni.

    Még egyszer köszi a tippet. :)

    VálaszTörlés