2012. május 6., vasárnap

Van spenótod?

Egy egyszerű kis saláta, abból készült, ami a kertben és a hűtőben található volt. A spenótnak szezonja van. Én nem szoktam főzeléket készíteni belőle, viszont salátaként vagy párolva szeretem. Van egy hasonló recept már itt a blogon, szintén sajttal kombinálva, de az kicsit más. Ehhez mini mozarellát, petrezselyemlevelet, spenótlevelet, zöldhagymát szárastól, datolya paradicsomot, kevés sót, frissen őrölt borsot és olivaolajat használtam. Mosás, tisztítás, darabolás után összekevertem a hozzávalókat, sóztam, tekertem rá borsot, meglöttyintettem olivaolajjal és kész.
Nagyon kellemes, friss kísérője volt a sültnek.



4 megjegyzés:

  1. Ez is jól néz ki, bár én még salátának soha nem ettem, a főzeléket viszont, meg levesként is nagyon szeretem, de szeretek újat tanulni:-))))

    VálaszTörlés
  2. De honnan van datolya paradicsomod?
    Marika

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A LIDL-ben kapható. A primőr termékeket nem nagyon részesítem előnyben, mind ízetlen, műanyag, de ez a paradicsom a kora tavaszi időszakban be-bekerül a kosaramba. Természetesen, ha most készíted és más paradicsommal helyettesíted (esetleg már van a kertedben érett) akkor úgyis ok. :)

      Törlés