2009. október 29., csütörtök

Őszibarack krémleves


Igaz, hogy még nincs tél, de mi már kóstolgatjuk a nyár üvegbe zárt ízeit. Bontottunk fel lekvárokat (sárgabarackot, szilvát) sárgabarack befőttet, uborkát. Most egy őszibarack esett áldozatul. :)
Hozzávalók:
1 üveg (7 dl-es) őszibarack befőtt
fahéj, szegfűszeg, vaniliás cukor, cukor, pici fehér rum
2 dl tejszín
étkezési keményítő
mandula szeletek
A barackot apró darabokra vágom, még egy picit főzök rajta a saját levében, (sokat nem kell, mert dunsztoláskor is fő a gyümölcs),illetve pótolom egy kis vízzel a megfelelő mennyiségre. Teszek hozzá még cukrot, fahéjat, szegfűszeget. Botmixerrel pürésítem. Hozzáadom a tejszínnel elkevert étkezési keményítőt (kb. 1/2 ek), kiforralom és a végén öntök bele egy gondolatnyi fehérrumot. Tálaláskor vágott mandula és pici fahéj megy rá.

2 megjegyzés:

  1. Ez nagyon finom lehetett a tejszínhabbal!!!!

    VálaszTörlés
  2. Köszi, hogy benéztél!:))
    Valóban fincsi volt!

    VálaszTörlés