2009. október 21., szerda

Sertésnyársak

Nem tévedés, nem maradt le a nyársról sem a hagyma, sem a kolbász, sem a szalonna :)).
Ez direkt így készült, csupa húsból, fűszeresen, fóliában sült krumplival.
Hozzávalók:
1 kg sertés hús (karaj, sovány lapocka, comb)
fűszerek: őrölt kömény, pirospaprika, bors, só, majoranna
olaj
12 szem közepes méretű krumpli
a mártáshoz: 1/2 doboz tejföl, só, bors , petrezselyem zöld

A húst kockára vágom, a fenti fűszerekkel bedörzsölöm és állni hagyom néhány órát, hogy átvegye az ízeket. Sütés előtt olajozott hurkapálcára felfűzöm a húsokat, majd olajozott sütőedénybe teszem őket, olajjal meglocsolom a tetejüket. 200 fokon sütöm kb. egy órát. Egy másik tepsibe vagy a sütőrácsra bepakolom a fóliába becsomagolt burgonyát is.
Közben a tejfölt elkeverem a sóval, borssal, aprított petrezselyem levéllel, az így készült mártásból, tálaláskor a krumplikra teszek egy-egy kanállal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése