2009. október 27., kedd

Zöldbab leves húsgombóccal


Húú, de nehéz levest fotózni! :)) Nem látszik, hogy mi van a tál alján :))
Hozzávalók:
1 üveg zöldbab
25 dkg darált hús (jelen esetben pulykából)
1 tojás
őrölt kömény
őrölt bors
pirospaprika
1 vöröshagyma
kevés zsemlemorzsa
tejföl
liszt
mustár
Elkészítés:
1/2 vöröshagymát apróra vágok és megpárolom zsiradékon, majd megszórom pirospaprikával, felöntöm vízzel, megsózom és főzöm, mint alaplevet.
Közben elkészítem a gombócokat.
A hagyma másik felét pici olajon megdinsztelem, ha kihűlt, hozzáadom a húshoz, sózom, megszórom őrölt köménnyel, frissen őrölt borssal. Beleütök 1 tojást és annyi zsemlemorzsát szórok bele, hogy gyúrható legyen. Pici gombócokat formálok.
A zöldbabot beleteszem a levesalapba, egyet forr és már teszem is hozzá a gombócokat. Kb. 20-25 perc alatt megfőnek a golyócskák. Végül behabarom l ek. liszttel elkevert tejföllel, 1 tk. mustárt is adok hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése