2009. október 20., kedd

Sonkás, sajtos nokedli

Ismét egytál étellel jöttem. Elfoglalt, dolgozó asszonyoknak főként ajánlom.
Találtam a fagyasztóban házi füstölt sonkát, az adta az ötletet.
Hozzávalók (3 személyre):
Kb. 20-25 dkg füstölt sonka
1 doboz tejföl
15-20 dkg reszelt sajt
1 kisebb fej lilahagyma
2 tojás
liszt


A hagymát megfonnyasztom zsiradékon, rádobom a vékony csíkokra vágott sonkát, együtt párolom tovább. Közben elkészítem a nokedlit és kifőzöm sós vízben. Ha megfőtt a nokedli sütőedénybe teszem, ráborítom a hagymás sonkát, a tejfölt és az egészet összekeverem. Sózni külön nem kellett, mert a sonka eleve sós. A tetejére szórom a sajtot és előmelegített sütőben addig sütöm, míg a sajt el nem olvad.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése