2009. október 16., péntek

Kakaós és diós csodakalács

Príma konyha egyik számában található a recept. Most egy picit megrepedt a kalács, de az ízén ez nem látszott.:))

Hozzávalók:
60 dkg liszt
2 dkg élesztő
8 dkg cukor
4 dl tej
csipet só
3 tojássárgája
2 evőkanál olaj

kenéshez egy tojás

töltelék:
kb. 15 dkg darált dió
3 ek kakaó
kb. 6 ek kristálycukor
10 dkg vaj

Elkészítés:
A hozzávalókból bedagasztom a tésztát, majd duplájára kelesztem. 6 cipócskára osztom, amit egyenként téglalap alakúra nyújtok, majd megkenem mindegyiket olvasztott vajjal, három lapot cukros kakaóval, 3 lapot pedig darált dió és cukor keverékével szórom le. Feltekerem a lapokat, mint a bejglit, így lesz 6 rudam. Hármas fonással megfonom és lesz két kalácsom. Tepsiben még 20 percet pihentetem. Lekenem tojással. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 35-40 perc alatt megsül.

Finom kalács, nagyon hamar eltűnik a tányérról. :))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése