2009. október 18., vasárnap

Bagett


Megsütöttem első bagettjeimet. Természetesen én is Limarához fordultam segítségért. Nála találtam a receptet. Úgy örülök, hogy sikerült és finom lett!!!!
Nem éjjeli kelesztéssel készítettem, mert most volt időm, és nem csináltam előtésztát. Fél adagot mertem bevállalni, ez volt a próba. Némi változtatás történt, mert nem volt minden itthon.
Hozzávalók:
35 dkg liszt (2/3 rétes liszt, 1/3 finom liszt, ezt E. Margit oldalán olvastam)
2,8 dl víz
1 dkg élesztő
1 ek olaj
1 tk só
1/2 tk cukor
1 ek ecet (aszkorbin sav helyett Limara javasolta)
Összeállítottam a tésztát kézzel, lágy lett, én még adtam hozzá pici lisztet, érzésre. Olajozott kelesztőtálban duplájára kelesztettem. Megformáztam, ahogy Limara mutatja, majd betettem a liszttel megszórt szépségeket, a szintén liszttel meghintett, nagy méretű sütőzacskóba. Kelesztettem további kb. 40 percet. Sajnos nincs olyan eszközöm, amivel vizet tudnék permetezni, (de befogok egyet szerezni) így nem lett olyan szép cserepes, mint a Limara képén, de semmit nem vont le a minőségből ezen mozzanat elhagyása. Egyébként mikor kivettem vízzel átkentem. Én is 220 fokos sütőben sütöttem 20-25 percig.
Alig bírtam kivárni, hogy hűljön és felvághassam. Annyira izgultam, milyen lesz a belseje. Borzasztó finom!!!! Legközelebb nagyobb adagban készül. Sajnos a kép nem adja vissza az igazi látványt.

3 megjegyzés:

  1. Gratulálok! Gyönyörű lett! Szinte érzem az illatát! :))

    VálaszTörlés
  2. Még valami eszembe jutott! Nem baj, ha nincs még permeteződ, ha kibontod az utolsó 5-10 percre a zacsit akkor is szép cserepesre sül!Bár émn látok így is rajta cserepeket! :)

    VálaszTörlés
  3. De aranyos vagy, hogy már is írtál. Az ecethez még kommentáltam, hogy Te javasoltad. És valóban működik. Keresgélem a következő péksütit nálad, remélem hasonló sikerekről számolhatok be.

    VálaszTörlés