2009. október 17., szombat

Chili con carne


Az általam ismert forrás szerint (egy régi szakácskönyvből való a recept) a mexikóiak állítólag darált marhahúst használnak ezen étel készítéséhez. Én most pulykából főztem, vagy szoktam sertésből is, nekem könnyebb beszerezni szárnyast vagy disznót, mint marhát. Egyébként így is nagyon finom fogás.
Hozzávalók:
60 dkg darált marhahús (vagy egyéb fajta)
1 vöröshagyma
1 kisebb zeller
2 konzerv vörösbab
2 szál sárgarépa
1 szál pertrezselyem
csipetnyi pirospaprika
ízlés szerint chilipor, só, bors
4 db paradicsom
olaj
Az olajon megfonnyasztom az apróra vágott hagymát, majd ráteszem a darált húst, fűszerezem borssal, chiliporral, pirospaprikával, sózom. Egy kicsit pirítom a húst, majd hozzáadom a kockára vágott petrezselymet, zellert, sárgarépát és a lehúzott héjú paradicsomokat. Lassú tűzön párolom, kb. 40-50 perc. A legvégén hozzáadom a babot. Összerottyantom.
Kitűnő egytálétel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése