Magyar ember, evés közben nem beszél. A fondue-zés viszont éppen arról szól, hogy egyszerre eszünk és beszélgetünk. Jó kis társasági gasztro program. Csak akkor fogjunk hozzá, ha van időnk, mert viszonylag hosszadalmas, de annál kellemesebb időtöltés.
Ehhez a fondue-höz a hozzávalók 3 személyre:
50 dkg csirkemell
1 üveg egész gomba
kolbász (ne legyen száraz, inkább csak lángolt, vagy egyéb, ami sütve jó)
lilahagyma
szószok:kapor szósz, csípős szósz, uborkás szósz
bagett
másfél liter olaj
A kockára vágott húst bepácolom 2-3 órára legalább, többféle fűszerből álló keverékkel (oregánó, bazsalikom, majoranna, só, fehérbors).
A szószok alapja legtöbbször zsírszegény tejföl, illetve joghurt az uborkásnál. A kaprosnál apróra vágott friss kapor kerül a tejfölbe, a csípősnél csípős paprika. Az uborkásnál pedig a joghurtba reszelek fokhagymát.
Az olajat felhevítem és mindenki azt szurkál a villájára, ami jól esik.
Természetesen friss bagett illik még hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése