Én is elkészítettem a Wise Lady által bemutatott házi krémsajtot. Le vagyok nyűgözve. Köszi Wise Lady.
Egy pohárba "dobáltam" bele a hozzávalókat ebből lett egy esti desszert.
Hozzávalók:
3-4 nagy evőkanál lekvár
1 üveg meggy befőtt
1 adag 375 g-os tejfölből készült krémsajt
2 dl tejszín
1 teáskanál fehér rum
1 vaníliás cukor
1 kis csomagos habfix (tudom, hogy mű dolog, de nem tudtam sikerülni fog-e a tejszínt felverni, ezért rásegítettem)
1 tojás sárgája
a cukrot saccra tettem kb. 2 evőkanál, de lehet, hogy 3
Elkészítés:
Egy teflon serpenyőben felmelegítem a lekvárt a lecsepegtetett meggyel. Közben a tejszínt felverem a fixálóval, vaníliás cukorral. A krémsajtba belekeverem a tojás sárgáját, és a felvert tejszínt, a cukrot, a rumot.
Rétegezés: a pohár aljára tettem a lekváros gyümölcsöt, rá pedig a krémet, csokit reszeltem a tetejére.
Továbbfejlesztést bármikor elbír a recept. Elsőre nem rossz. :))
Á, és akkor kapok belőle?
VálaszTörlésTermészetesen, nyisd az ablakot, küldöm.:))
VálaszTörlés