2009. október 28., szerda

Almás palacsinta batyu




Nagy kedvenc a palacsinta nálunk. Főleg lekváros töltelékkel. Ami legutóbb készült, majdnem lekváros... Rengeteg almánk termett, ezért sok mindenbe próbálom belecsempészni, hogy fogyjon, illetve, mert finom.
9 db nagy méretű palacsintát sütöttem, nem a szokásos sütőmben, hanem egy nagy serpenyőben, hogy batyusítani tudjam.
Hozzávalók:

a palacsintákhoz:
2 tojás

16 dkg liszt
4 dl folyadék (fele tej, fele szódavíz, vagy ahogy szeretitek)
egy kis cukor

a töltelékhez:
4-5 db alma

2-3 ek. cukor
fahéj
pici rum
pici vaj


Elkészítés:
A vajat megolvasztom, beleteszem az apró kockára vágott almát, megszórom cukorral és karamellizálom, majd hozzáöntöm a rumot, meghintem pici fahéjjal. Ha kihűl egy karamelles, szószos finomságot kapok, amivel a kész palacsintákat megtöltöm.
Party tűvel tűztem össze.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése