2011. április 27., szerda

Főtt tojás, zsázsa a töltelékben



Nem őrültem meg, hogy ünnep után még mindig főtt tojással etessem a családot! Ez a sült még húsvétkor készült, csak most postolom.
Tudtam, hogy fogok sütni egy karaj tekercset, gondoltam, hogy lesz fölösleges, kimaradt  főtt tojás (volt is kettő, mert  nem tettem bele mindet a húsvéti salátába), ami tökéletes egy kis zsázsával tölteléknek.  Zsázsából mehetett volna több, de sosem vagyok elég merész, úgy gondolom, jobb félni, mint megijedni. (Nem magam miatt aggódom, hanem a finnyás fogyasztók miatt. :))
A hús közepe látványosabb volt, de nem akartam a fotózás kedvéért előre felszelni az egész tekercset, pláne, hogy nem is volt még teljesen kihűlve, úgy pedig nem olyan szépen lehet vágni.




Elkészítés:

A megmosott, hártyáktól, túl zsíros részektől megtisztított húst bevágom két oldalról, széthajtom, így kapok egy nagy téglalapot. Kissé megkloppfolom, ahol túl vastagnak találom. Sózom, borsot tekerek rá. A megfőzött, kihűlt és megpucolt tojásokat felszeletelem tojásszeletelővel. A zsázsát, snidlinget megmosom. A húst megkenem mustárral, majd szépen sorban kirakom tojás karikákkal és megszórom zsázsával, snidlinggel. Szorosan feltekerem a húst, spárgával körbekötözöm. Teflon serpenyőben, kevés zsiradékon  minden oldalát elősütöm, hogy szép piros legyen, majd beteszem egy sütőzacskóba és sütőben 200 fokon készre párolom.

Ha valakinek van egy jó fedeles sütőedénye, akkor elősütés után egy kis folyadékot -ami lehet alaplé, fehérbor, víz- aláöntve, lefedve megsüthető, akkor nem szükséges a sütőt bekapcsolni. Nekem a jó kis 6 literes ováledényem foglalt volt, birkapörkölt volt benne, ezért maradt ez az elkészítési mód.


4 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta!!! Csodálatosak a képek, és az egyik szeletkét gyorsan el is csentem.:)

    VálaszTörlés
  2. Valami eszméletlenül jól néz ki ez az étel, Thrini! Annyira szépre sikerült a fotó is, hogy teljesen elájultam! :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jó ez a töltött karaj, szép és ízletes! Mindig elfelejtek zsázsát vetni, pedig szeretem én is...

    A fotók most különösen tetszenek. :)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon kívánatos! Egyébként egyetértek, először jobb az óvatosság egy fűszerrel, aztán meg kitapasztaljuk úgyis.

    VálaszTörlés