2011. május 9., hétfő

Ha szereted a kaprot,

készíthetsz  pl. kapros,  túrós  metéltet.


Annyi minden terem   folyamatosan, hogy lassan beáll a bőség zavara.  Fűszernövények, saláták, spenót stb.
Idén ez az első friss kapros étel, amit ettem.
Tésztát gyúrtam 30 dkg lisztből, 2/3-át keskenyre vágtam, a maradékot pedig szélesebbre. A fiúk húsos feltétet kaptak a tésztájukra (az övéké lett a keskenyebb fajta), én  valami másra vágytam, így készült el a kapros, túrós metélt.


 






Egyéb kapros receptek:




 

9 megjegyzés:

  1. Szeretem? Mi az hogy? Imadom a kaprot! :)

    VálaszTörlés
  2. Hu, mikor gyerekkoromban gyomlálnom kellett, mindig kiirtottam, alig maradt az uborkába...A világból ki lehet kergetni vele:).

    VálaszTörlés
  3. Vdaiana,
    üdv. a kapor klubban. :)

    Piszke,
    bizony, bizony értek bennünket gyerekkorunkban traumák. :)
    Nekem volt egy tejes esetem, azóta irtózom a tejtől. Tejbegrízként megeszem, illetve a főzött krémektől sem ráz ki a hideg. De meg nem innám semmi pénzért. Brrr.....

    VálaszTörlés
  4. Jaj,én is imádom.Túróval leginkább.Meg tökfőzelékbe.Úgyhogy csatlakoznék a klubhoz.

    VálaszTörlés
  5. Gyönyörű Thrini!
    Amióta nem olyan fehérek a fotóid, még jobban látszik mennyire csodásak. :)
    Imádom a kaprot, a túrós kaprot, 1 hete sütöttem lepényt.
    A virágos anyag nagyon tetszik! :)

    VálaszTörlés
  6. Hát én annyira nem vagyok oda a kaporért, de ez valami fantasztikusan guszta :) NYami és kész! Felfaltam :DDD

    VálaszTörlés
  7. Hú, régen de utáltam...most viszont imádom :) köszi!
    Szépséges fotók!

    VálaszTörlés
  8. Gyerekkoromban én sem szerettem a kaprot, de rájöttem, hogy csak tökkel kombinálva nem jó... Minden másban szeretem. Ajánlom figyelmetekbe a kapros zúzalevest is, nagyon jó páros a kapor és a zúza!

    VálaszTörlés