2011. szeptember 13., kedd

Gyorsan almásat

Almás rétes, almás lepény és ehhez hasonló klasszikusak jutnak hirtelen eszembe (egy tompa hétköznapon) ha almával kapcsolatos édességet akarok készíteni.  Viszont volt egy recept készenlétben, egyszerűnek tűnő, éppen egy hétköznapi vacsora mellé gyorsan kivitelezhető.
Itt találtam.

Ismeritek a receptet?

Annyit fűznék hozzá, hogy nagyon el kell találni, milyen hőfokon süljön, mennyire legyen forró az olaj, mert ha nem figyelünk,  könnyen megsülhetnek szép barnára a fánkok. 






Elkészítés:

Kimérem a lisztet, hozzáadom a cukrot, sütőport, összekeverem. Meghámozom az almákat, nagy lyukú reszelőn lereszelem, enyhén kinyomkodom, majd hozzáteszem a liszthez, beleütöm a tojásokat és kézzel összedolgozom. A forró olajba kanállal beleszaggatom a fánkokat, fedő alatt sütöm az egyik oldalukat, majd megfordítom őket és fedő nélkül készre sütöm. Fahéjas porcukorral (vagy vaniliás cukorral) megszórva tálalom.

2011. szeptember 12., hétfő

Zöldből sárga

Van  (többek között) két almafa a kertünkben, amelyekről ezeket a szépségeket szüretelem.  Még zöld a színük, roppanósak, de édesek. Idővel besárgulnak a gyümölcsök, de én már akkor nem szeretem őket, elveszítik a  roppanósságukat, sercegősségüket. Utána már csak sütibe, vagy főzve fogyasztom.
Nem hibátlan minden egyes darab, hiszen biotermés. Osztogatom a családban, mert rengeteg termett, de még így is van bőven. Szeretnék valami édességet készíteni a héten, remélem jut rá időm.


Egyetek almát!Tudjátok! Naponta egy alma távol tartja az orvost.




2011. szeptember 11., vasárnap

Bemelegítés

Emlékeztek erre a jó kis sárgarépa salátára? Na ez ugyanaz, pepitában. Lecseréltem a petrezselyemzöldet zsályára, és egy  más ízű salátát kaptam. Fűszeres sült csirkéval nagyon finom.