2011. február 1., kedd

Tojásos kence

Most nincs fotó, mert nem akartam vacakolni lámpafénynél, illetve, amilyen hamar kész volt a krém, olyan hamar el is tüntettük. Ha legközelebb ilyet készítek, pótolom a képet.
Nem igazán volt kedvem vacsorát főzni, de valamit adni kellett a családnak és én is éhes voltam. Már napok óta a tojáskrémet kívántam. Ma kb. annyi hangulatom volt a konyhában mozgolódni, mint amennyi ennek a kencének az elkészítéséhez kellett. Egyébként volt néhány szelet szárazabb kenyér is, ami nem veszett kárba, mert pirítósként végezték.
Ez esetben is igaz, hogy millió változata lehet ennek a krémnek, attól függ, milyen ízesítők kerülnek még a tojás mellé. Én hagymát már nem akartam, tekintettel a közelgő estére. Ha lett volna zsázsa, az biztos került volna bele, mert szerintem nagyon jók együtt. De lehetne csilivel,  különböző zöldfűszerekkel is extrázni. 


Elkészítés:

A megmosott tojásokat megfőzöm, hideg vízben kihűtöm őket. Közben a puha vajat, mustárt, majonézt, tejfölt, sót, frissen őrölt borsot rúdmixerrel összedolgozom. A meghűlt tojásokat megpucolom, kettévágom, majd apró kockákra vágom és hozzáadom a vajas alaphoz, a  rúdmixerrel alaposan összedolgozom, hogy ne maradjanak benne darabok. A végeredmény krémes, habos állag, mely jól kenhető.
Pirítóssal fogyasztható!


Tojásos fotó innen.

6 megjegyzés:

  1. Én is szeretem. És a zsázsa... mekkora jó ötlet bele. Elképzeltem az ízüket együtt és tényleg fantasztikus lehet! Köszi Thrini, jegyeztem. :)

    VálaszTörlés
  2. Thrini, ez a zsázsa tényleg milyen szuper ötlet! Már ezer éve nem ettem, pedig szeretem az ízét, és ehhez a tojásos kencéhez nagyon illene. :)

    VálaszTörlés
  3. Imádom! Már régen készült nálunk is. Épp tegnap jutott eszembe (juttatták eszembe),kisManóm kapott uzsira a bölcsiben tojáskrémes kenyeret :)

    VálaszTörlés
  4. Szerintem a tojáskrémet mindenki szereti, és valóban az is szuper benne, hogy változatosan készíthető.

    VálaszTörlés