2011. május 5., csütörtök

Kukorica krémleves






Duende-nél kinéztem ezt a jó kis levest. Hátránnyal indultam, mert most nincs friss főznivaló kukorica, de úgy gondoltam, hogy konzervből sem lehet rossz. És jól gondoltam...
Húztam fel a kertben  4 szál újhagymát is, bár még nem tökéletes a méretük, de annyira kellettek a levesbe. Fehérborral és tejszínnel tuningoltam fel a levét.
A füstölt sonkakockák pedig kellemes füstös ízt adtak az ételnek. Aki még nem próbálta, szívből ajánlom az elkészítését!





Elkészítés:

A vaj, olaj keveréken megpárolom a felszeletelt újhagymát, amihez vágtam még a zöld szárrészből is. Hozzáadom a meghámozott, megmosott, felkockázott krumplit is.  Felöntöm kb. fél liter vízzel, sózom, borsozom, hagyom, hogy puhára főjjenek a zöldségek. Ha puha minden, hozzáöntöm a kukoricát (keveset teszek félre tálaláshoz). Összerottyantom a kukoricával a levest, majd rúdmixerrel pürésítem, fehérborral és vízzel hígítom. A lisztet kikavarom csomómentesre néhány merőkanálnyi forró levessel, hozzáöntöm a tejszínt is és beleborítom a levesbe, még hagyom 2-3 percig összefőni és tálalom. Díszítésként és ízesítőként néhány karika hagymaszárat, egész kukorica szemeket és kockára vágott, pirított sonkakockákat  adok hozzá.

5 megjegyzés:

  1. Még nem ettem ilyet, de most elcsábultam:)

    VálaszTörlés
  2. Óóó, de örülök hogy ízlett! Ez a leves volt nálam a tavalyi nyár egyik hatalmas kedvence. :)

    VálaszTörlés
  3. Családi tűzhely,
    én sem ettem még, de nagyon megtetszett Duende-nél és tudtam, hogy alkalomadtán el fog készülni. Próbáld ki, ha szeretitek a kukoricát.

    Duende,
    ízlet bizony! A bor jót tett neki. :)

    Ottis,
    köszi. :)

    VálaszTörlés
  4. Nekem ez a leves az egyik kedvencem! És jó, hogy eszembe juttattad, mert már rég nem főztem. Egyébként fagyasztott kukoricából is nagyon finom.

    VálaszTörlés
  5. Már nagyon rég készülök elkészíteni, mert még sosem ettem, és finom lehet

    VálaszTörlés